Zwemmen met zeehonden in virtual reality tijdens Delfsail

Delfzijl – Zeehondencentrum Pieterburen biedt bezoekers van Delfsail 2016 de mogelijkheid virtueel te zwemmen met zeehonden. Deze unieke ervaring is tot stand gekomen in samenwerking met the Dolphin Swimclub en VIEMR. Het publiek kan dit beleven in een grote airstreamcaravan op Summerlabb, te vinden op het duurzaamheidsplein.

Zeehondencentrum Pieterburen staat met een unieke “Wad n Truck” op het duurzaamheidsplein van Delfsail. Pieterburen presenteert zich daar binnen Summerlabb, een initiatief van Jan Douwe Kroeske. Met diverse interactieve ervaringen wordt het publiek mee genomen in het verhaal van de zeehond als graadmeter van Werelderfgoed Waddenzee. Bijzonder is de mogelijkheid om je met zeehonden onder water te wanen  in een virtual reality ervaring.

Deze ervaring is gemaakt op initiatief van the Dolphin Swimclub met technische ondersteuning van het Groningse productiebedrijf VIEMR. Het idee voor the Dolphin Swim Club ontstond toen ze zich realiseerde hoe geschikt de nieuwe VR-film technologie is voor het ervaren van het geweldige gevoel om in de wereld van dolfijnen  rond te zwemmen. Een magie die The Dolphin Swim Club met iedereen wil delen.

DelfSail a Festival of Energy
DelfSail stond al een beetje in het teken van een zeehond, want de stichting Delfsail heeft de eerste pup in Pieterburen van dit seizoen geadopteerd. Hij kreeg de toepasselijke naam “Sailtje”. Via een webcam kan nu al dagelijks meegekeken worden met de verzorging van het diertje. DelfSail is dit jaar het grootste publieksevenement van Noord-Nederland. Van 29 juni t/m 3 juli kunnen bezoekers genieten van de grootste zeilschepen ter wereld en daarnaast van honderden historische vaartuigen. In de Eemshaven en in het centrum van Delfzijl worden  bezoekers vermaakt met vele optredens en activiteiten. DelfSail is een gratis toegankelijk publieksevenement voor jong en oud.

Back to top button