Zwaan met vermeende visdraad in bek houdt brandweer bezig

Delfzijl – Een zwaan met een vermeende visdraad in zijn bek heeft de brandweer zondagavond enige tijd bezig gehouden. Tegen kwart voor negen werd de hulp ingeroepen van de brandweer nadat de dierenambulance al geruime tijd bezig was met een poging het dier in een sloot te vangen.

In het groepje van zes zwanen dat in een sloot langs het Zwet in Delfzijl naast zwembad Dubbelslag zwommen was er één met wat op het leek een visdraad in zijn bek. Eerst werd geprobeerd met een brandslang de zwanen in een hoek te drijven. De poging mislukte doordat de zwanen over de slang heen vlogen en verder de sloot in vluchtte.
Even later toen de brandweerlieden overlegden over een nieuwe aanpak liepen de groep zwanen aan het einde van de sloot het droge op. Het dier waarvan werd gedacht dat het een visdraad om zijn bek te hebben werd snel gepakt maar bleek het niet een visdraad te zijn. Nadat het beest was onderzocht en weer was vrijgelaten waren de rest van de zwanen verspreid.

Er kon niet uitgesloten worden dat een andere zwaan wel een visdraad om zijn bek had waarna in overleg met de dierenambulance werd besloten te stoppen met zoeken. Overdag zal de dierenambulance opnieuw gaan kijken bij de sloot. Na een ruim uur keerde de brandweer terug naar de kazerne.

[gallery_bank type=”images” format=”masonry” title=”true” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”1271″]


Back to top button