Atlete Danara Stoppels in Oranje

Assen – Afgelopen zaterdag werd in Assen het jaarlijkse C-interland gehouden, een atletiekwedstrijd tussen een Nederlands, een Duits en een regioteam. Danara Stoppels (14 jaar) mocht tijdens deze wedstrijd voor jeugd onder de 16 jaar uitkomen voor het Nederlands team met het onderdeel discuswerpen. Ze gooide de discus naar 33.13m. Het Nederlands team won met ruime voorsprong van Duitsland.

Haar deelname aan dit Nederlands team had Danara Stoppels verdient door een week eerder goed te scoren tijdens de C-spelen in Amsterdam. Deze wedstrijd wordt gezien als de Nederlandse Kampioenschappen voor 14- en 15 jarigen. In de kwalificatie-ronde gooide ze hier de discus naar een nieuw persoonlijk record van 34.32m en hiermee had ze zich rechtstreeks geplaats voor de finale. In die finale behaalde ze uiteindelijk een 3e plaats.

Danara had zich in Amsterdam ook geplaatst voor de finale van speerwerpen en kogelstoten. Het speerwerpen verliep in de finale niet echt lekker, maar toch nog een mooie vierde plaats met een afstand van 39,59m. Bij het kogelstoten stootte ze de 3kg-kogel naar een nieuw persoonlijk record van 11.88m. Lichamelijk komt ze hier nog een beetje te kort om met de echte toppers mee te doen, toch werd ze zeer netjes 7e.

Danara heeft tot nu toe een zeer succesvolle seizoen met hele mooie prestaties en prijzen. Deze maand heeft ze nog de NK verenigingscompetitie en de NK meerkamp.

Back to top button