Zummerbühne zoekt handige vrijwilligers kostuum en grime voor de muziektheatervoorstelling Hollands Hoop

Overschild – Deze zomer speelt de allereerste Zummerbühne-productie Hollands Hoop van 17 augustus tot en met 11 september in Overschild. Binnen de muziektheatervoorstelling is veel ruimte voor Groningers om zelf mee te doen. Eerder deed Zummerbühne al een oproep voor figuranten en muzikanten. Nu is de organisatie op zoek naar vrijwilligers die de cast helpen bij kledingwissels, grime en ondersteuning bieden bij kleine herstelwerkzaamheden aan kostuums.

Vanaf 1 augustus richt Zummerbühne een kostuumwerkplaats in bij de boerderij Hoog Hammen in Overschild. Vanaf dat moment repeteert de cast op deze locatie. Er is behoefte aan ondersteuning bij (kleine) herstel- en verstelwerkzaamheden van kostuums, zowel vooraf als gedurende de speelperiode. Daarnaast zoekt de organisatie vrijwilligers die de cast tijdens de voorstelling helpen bij kledingwissels en bij kap en grime. De coördinatie van de kostuumwerkplaats is in handen van Elvera van Bentum en Lieneke Visser.

Aanmelden
Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden via het aanmeldformulier op de website van Zummerbühne. Het is niet nodig om in het bezit te zijn van een naaimachine. Als je er wel een hebt en je kunt deze beschikbaar stellen is dat fijn. Geef dat dan vooral aan. Aanmelden kan vanaf nu via zummerbuhne.nl/voorstelling/doe-mee

Over Hollands Hoop
De muziektheatervoorstelling speelt zich af in de open lucht tegen het decor van de boerderij uit de gelijknamige televisieserie Hollands Hoop. Het verhaal van de voorstelling is een spin-off van de serie. Met herkenbare thema’s als familierelaties, bedreigingen voor het Groninger platteland en natuurlijk de uit de serie bekende drugscriminaliteit. Een deel van de originele cast en de makers van de serie werken mee aan de muziektheatervoorstelling, zoals hoofdrolspelers Marcel Hensema en Megan de Kruijf, tekstschrijver Franky Ribbens en regisseur Dana Nechushtan. De voorstelling speelt 20 keer en per avond is er plaats voor 1000 bezoekers. Meer info is te vinden via zummerbuhne.nl

Over Zummerbühne
Zummerbühne produceert de komende vijf jaar grootschalig, herkenbaar muziektheater op locatie met een sterke verbinding met Groningen. Ieder jaar op een andere plek in de provincie, ieder jaar met een ander thema, maar wel altijd dóór, vóór en over onze mensen, waarbij een hoofdrol is weggelegd voor de rijkdom van het Groninger landschap en haar inwoners. Uitgevoerd door professionele acteurs en musici van naam, aangevuld met amateurs uit de regio. Zummerbühne is een initiatief van acteur Marcel Hensema en componist Reinout Douma. Dankzij het programma Toukomst van Nationaal Programma Groningen kan Zummerbühne een vliegende start maken.

Back to top button