8.1 C
Delfzijl
18 april 2021 23:51

Zuiden en zuidwesten onweersbuien met lokaal veel regen; in het noorden nog heet met 28-34 graden

Mode 2021Mode 2021
ComputerComputer
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen
AutoAuto
StudieboekenStudieboeken
Vaker kopenVaker kopen
KlussenKlussen

Nederland – In het zuiden en zuidwesten van het land komen later vandaag opnieuw onweersbuien tot ontwikkeling. In de middag en avond kunnen deze onweersbuien fors uitpakken met hagel, windstoten en veel regen. Omdat de buien zich langzaam verplaatsen kunnen ze lokaal uitregenen en wateroverlast veroorzaken. In het noorden en noordoosten van het land wordt het vanmiddag nog zeer heet met lokaal maxima van 33 graden.

Door de onweersbuien in Limburg, Noord-Brabant, Zeeland en Zuid-Holland wordt het daar veel minder heet dan afgelopen dagen. De maxima komen uit tussen 21 graden in het westen van Zeeland en lokaal nog 30 graden in Noord-Limburg. Dit is nog steeds behoorlijk warm, maar op veel plaatsen is het wel circa 10 graden kouder dan gisteren en eergisteren. In de avond zijn enkele onweersbuien met veel regen ook in het midden van het land echter niet uitgesloten.

In het noorden blijft het vandaag droog en wordt het op grote schaal nog tropisch heet met 28 graden op de Wadden tot 33 graden in de Achterhoek, Twente, Drenthe en het oosten van Groningen.

Gisteren en eergisteren uitzonderlijke hitte
Vrijdag werd het in het zuiden, midden en oosten op grote schaal 36-40 graden. In Volkel (Noord-Brabant) bereikte de temperatuur zelfs 40,1 graden. Hiermee was het de op één na heetste dag ooit. Aan het einde van de dag kwam het in het zuiden al tot fikse onweersbuien.

Afgelopen donderdag was de heetste dag sinds het begin van de metingen. Met 40,7 graden heeft Gilze-Rijen sindsdien het warmterecord van Nederland.

Volg ons op

11,072FansLike
1,424VolgersVolg
5,285VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
KlussenKlussen
AutoAuto
DierDier
WonenWonen

Populaire berichten