fbpx
15.7 C
Delfzijl
zondag 27 september 2020
Home 112-nieuws Zonnehuis Wiemersheerd: "We hebben diverse maatregelen getroffen en gezorgd voor een aangenamer...

Zonnehuis Wiemersheerd: “We hebben diverse maatregelen getroffen en gezorgd voor een aangenamer binnenklimaat”

Loppersum – Zonnehuis Wiemersheerd heeft vandaag intensief samengewerkt met de lokale brandweer om de temperatuur in het gebouw te verlagen. De brandweer heeft begin van de middag preventief water op het platte dak van het gebouw gespoten. “Inmiddels hebben de diverse maatregelen gezorgd voor een aangenamer binnenklimaat”, aldus het woonzorgcentrum.

Wiemersheerd is een verouderd gebouw met een eenvoudig klimaatbeheerssysteem. Het is vooral op de derde verdieping, onder het platte dak, erg warm. Al dagen volgen medewerkers het hitteprotocol, er wordt veel geventileerd en bewoners worden voorzien van voetenbadjes en ijsjes om af te koelen. Tevens zijn er mobiele airconditioners geplaatst om de extreme hitte het hoofd te bieden.

De gemeente Loppersum, Woonzorg Nederland en Zonnehuisgroep Noord werken samen plannen uit om de huidige gebouwen in het Wiemersheerdgebied te vervangen door nieuwe gebouwen. Daarbij wordt ook onderzoek gedaan naar de haalbaarheid van deze plannen.

Zonnehuisgroep Noord meet bij alle Zonnehuizen en Woonhavens de temperatuur en houdt het binnenklimaat en het welzijn van cliënten goed in de gaten. Bij de oudere locaties met een plat dak worden waar nodig extra maatregelen getroffen.