Zonnebrandpaal geplaatst bij het Schildmeer in Steendam

Steendam – In Midden-Groningen staan als eerste gemeente in Noord-Nederland deze zomer in totaal 4 zonnebrandpalen in samenwerking met het bedrijf Smeerkees. Bij het Schildmeer, het Zuidlaardermeer, Botjes Zwembaai en voor het Huis van Cultuur en Bestuur hebben inwoners van mei tot en met september 2024 de mogelijkheid om zich gratis in te smeren met zonnebrandcrème met een beschermingsfactor 30.

De 4 zonnebrandpalen zijn bedoeld om bewustwording te bevorderen dat het insmeren met zonnebrandcrème erg belangrijk is. Met zonnebrandcrème bescherm je je huid tegen schadelijke UV-straling, dat tot huidkanker kan leiden. In Nederland heeft een 100% toename plaatsgevonden in de afgelopen 10 jaar van het aantal mensen dat de diagnose huidkanker krijgt.

Wethouder Evert Offereins onthulde op 13 mei de zonnebrandpaal die voor het Huis van Cultuur en Bestuur in Hoogezand staat: “We genieten allemaal graag van mooi weer en dan zijn we veel buiten. Zeker in de buurt van water verbrandt je huid extra snel. Op den duur kan te veel UV-straling tot huidkanker leiden. Met deze zonnebrandpalen op drukke locaties geven we het gezondheidsbeleid (preventie en het bevorderen van bewustwording) op een concrete manier vorm.”

De zonnebrandpalen staan op locaties waar veel mensen komen tijdens zonnige dagen. Juist op zonnige dagen is insmeren essentieel, maar veel mensen vergeten dit. De zonnebrandpalen herinneren inwoners niet alleen aan het insmeren; er is ook direct zonnebrandcrème beschikbaar. De gemeente wil op deze manier graag bijdragen aan bewustwording en de gezondheid van onze inwoners.

Back to top button