Zondag 12 juni derde editie van de Dag van het Schildmeer

Steendam – Zondag 12 juni organiseren team Sport en Bewegen van de gemeente Midden-Groningen samen met Surfcenter, Waterscouting Fivelgroep, De Tijd, Boei 12 en Zeilvereniging Schildmeer de Dag van het Schildmeer. De watersportverenigingen en ondernemers op en rond het Schildmeer laten de bezoekers dan kennis maken met allerlei watersporten. Het evenement is van 10.00 -16.00 uur. Deelname aan alle activiteiten en demonstraties is gratis.

Watersporten
Tijdens de Dag van het Schildmeer draait alles om de watersport. Bezoekers kunnen verschillende activiteiten uitproberen. Zo kunnen ze onder andere leren zeilen, surfen en suppen. Op de wal kunnen ze de nieuwste ontwikkelingen van Windfoilen volgen.

Zeilvereniging
De zeilvereniging biedt de mogelijkheid om te leren zeilen in de polyvalk of een optimist. Het clubgebouw is open voor het geven van informatie over de vereniging en materialen.

Districtskampioenschappen
Tijdens het evenement komen ook zo’n 80 jeugdzeilers in actie tijdens de district kampioenschappen.

Waterscouting
Waterscouting Fivelgroep is ook aanwezig tijdens het Dag van het Schildmeer. De Waterscouting heeft sinds april een eigen haven. Hierdoor is een vervallen stuk van de haven omgetoverd tot een mooie haven die van alle gemakken is voorzien. De scouts bieden verder diverse activiteiten aan zoals kanoën en kajakken.

Surfcenter
Ook Surfcenter is aanwezig. Bij de surfshop kunnen bezoekers verschillende watersporten proberen. Diverse professionals en gepassioneerde watersporters vertellen graag meer over de watersporten en helpen de bezoekers graag op weg. Zo kunnen ze suppen op het Schildmeer.

Rondvaartboot
Bij de jachthaven van Boei 12 kunnen bezoekers meevaren in een rondvaartboot.

Springkussen
Bij De Tijd is een springkussen aanwezig.

Back to top button