2.6 C
Delfzijl
8 mei 2021 06:52

Zomertour Wolkentheater doet AZC Delfzijl aan

Delfzijl – Het rondreizende openluchtcircus Wolkentheater speelt op 24 juli voor vluchtelingenkinderen van het asielzoekerscentrum in Delfzijl.

Het Wolkentheater speelt al 25 jaar voor vluchtelingenkinderen en omwonenden van azc’s. In de voorstellingen wordt zo min mogelijk gepraat, gecommuniceerd wordt met gebaren, bewegingen en muziek, waardoor de voorstelling voor kinderen en volwassenen uit alle windstreken begrijpelijk. Deze zomer verwacht het Wolkentheater haar honderdduizendste bezoeker en daarom is deze zomertour extra feestelijk. Het Wolkentheater wil met hun voorstellingen kinderen met een veelbewogen en vaak traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag halen en weer een lachend kind laten zijn.

De oprichter van Wolkentheater is Adrijan Siniša Rakić, zelf vluchteling uit voormalig Joegoslavië. Hij stelde in 1992 vast dat de sober ingerichte Nederlandse azc‘s wel wat aandacht en positiviteit konden gebruiken.

Rakić wijdt zijn leven aan het helpen van vluchtelingenkinderen door ze via theater kennis te laten maken met de Nederlandse cultuur en gewoontes. Het gezelschap bestaat uit professionele theaterdocenten, acteurs, poppenspelers, clowns en musici.

Op 24 juli begint de voorstelling in Delfzijl om 11.00 uur.

Volg ons op

11,141FansLike
1,424VolgersVolg
5,289VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
Mode 2021Mode 2021
WonenWonen
KlussenKlussen
AutoAuto
TuinTuin
Design en lifestyleDesign en lifestyle
DierDier

Populaire berichten