Zomerexpositie bij Galerie Ruigewaert in Appingedam

Appingedam – Op 1 juli a.s. wordt er bij galerie Ruigewaert om 15.30 uur, in bijzijn van de kunstenaar, een solo- expositie van Gertjan Scholte-Albers geopend.

De titel van deze tentoonstelling is “Geef me de Ruimte”, wat zeer toepasselijk is voor deze kunstenaar, want als hij iets nodig heeft in zijn werk is het wel “ruimte” in de breedste zin van het woord. Niet alleen zijn de schilderijen vorstelijk van afmeting, ook de voorstelling die hij op het doek zet geeft ruimte weer.

In het kader van “100 jaar De Ploeg” heeft Ruigewaert in iedere expositie die zij dit jaar organiseert een kunstenaar gevraagd die op zijn of haar manier met het werk gerelateerd is aan deze oude kunstkring. In deze solotentoonstelling is dat Gertjan Scholte-Albers.
Veel mensen kennen inmiddels deze eigenzinnige kunstenaar die met zijn brommer en aanhanger, vol met schilderspullen door het Groninger land trekt om de natuur in al z’n facetten op zijn doeken vast te leggen. De wind en de geur van het landschap zijn onuitputtelijke inspiratiebronnen voor zijn olieverfschilderijen. De natuur is zijn atelier, dus ook bij slecht weer is hij buiten te vinden. Een plein-air kunstenaar pur sang net als de kunstenaars van de oude Groninger kunstkring “De Ploeg”!De expositie duurt t/m 9 september 2018.

Openingstijden vrijdag & zaterdag van 12.00 – 17.00 uur, zondag van 13.00-17.00 uur en op afspraak. Voor meer informatie, b.v. extra openingstijden, adres, route etc van de galerie zie www.galerieruigewaert.com.

Daarnaast zoekt Ruigewaert voor haar winterexpositie weer kunstwerken van particulieren en verzamelaars. Zij zal deze ingebrachte schilderijen tegen zeer gunstige voorwaarden in de galerie gaan verkopen. Heeft u nog een schilderij of schilderijen waar u op bent uitgekeken en die u eigenlijk wel kwijt wilt, dan is dit uw kans. Neemt u contact op met de galerie via telefoon 06-54651879 of mailt u naar galerieruigewaert@gmail.com.

Back to top button