Zomeravondwandeling bij de Fraeylemaborg

Slochteren – Een wandeling door het park van de Fraeylemaborg is in de zomer mooier dan ooit, want de kleuren van bomen en struiken zijn fris en gevarieerd. Het park heeft ruim 6 kilometer aan wandelpaden die voeren door een unieke cultuurhistorische aanleg. Zo bijzonder dat deze aanleg in    1986 onder bescherming van Monumentenzorg is geplaatst.

Allerlei onderdelen van het park zijn de afgelopen decennia in oude glorie hersteld. Dat geldt bijvoorbeeld voor de Geele Brug, de Kersentuin, de bloemperken in de Engelse tuin, de boomgaard achter het Schathuis en natuurlijk de Hooge Berg.

Onder leiding van een deskundige gids maakt u op vrijdagavond 8 juli een wandeling in de omgeving van de borg.

U krijgt informatie over aanleg en de achtergrond van het park, dat tevens het Slochterbos wordt genoemd. Hierin staan veel bijzondere bomen en planten. Ook de follies in het park krijgen aandacht. Follies zijn verrassende gebouwtjes die vroeger al in een Engels park voor vermaak zorgden. In 2016 zijn er spannende follies gebouwd bij de Fraeylemaborg, die deels ook van binnen bekeken kunnen worden. De wandeling zal circa twee uur duren en start bij de Oranjerie van de Fraeylemaborg.

Datum: vrijdag 8 juli 2022
Start: om 19.00 uur bij het Koetshuis
Kosten euro 3,00 p.p.
Tickets online te koop via www.fraeylemaborg.nlBack to top button