zondag 1 augustus 2021
19.9 C
Delfzijl

Zevende editie Keetpop gaat met kanongebulder van start

spot_img

Leermens – Het muziekfestival Keetpop gaat dit weekend donderend van start met een kanonnenshow. De zevende editie van het festival wordt op zaterdag 15 juli gehouden aan de Dieftilweg 2 in Leermens. Behalve de meer dan vijftien acts brengt het festival dit jaar bovendien vanaf 15.00 uur extra beleving en activiteiten.

Van de snerpende gitaren van de punkdames Out of Order, de opzwepende muziek van skaband Skaggerz, of de ritmische woordenwaterval van PopGroningen Talent Award winnaar Boyz in the Woods: voor iedere muzieksmaak heeft Keetpop wel een lokaal talent gevonden. Bovendien krijgt het festival dit jaar buitenlandse gasten: de rockband Captain Cassanova uit Denemarken.

Het muziekfestival heeft naast een breed scala acts dit jaar bovendien extra aandacht besteed aan de beleving door extra activiteiten te organiseren en ook het aanbod in eten en drinken te vergroten. Wie het festivalterrein oploopt, stapt een nieuwe wereld binnen: The Piratebay. Nog nooit was het festivalterrein zo sierlijk aangekleed, voor het eerst in het thema piraten.  Nieuw dit jaar is ook de kindermiddag, waarbij verschillende spellen worden gespeeld. Een springkussen mag hierbij niet ontbreken. Ook is samenwerking gezocht met de Groningse bierbrouwers van Pivo. Daarnaast zijn er diverse eetkraampjes en trucks.

Ook dit jaar wil Keetpop weer een springplank zijn voor talentvolle en lokale artiesten.  De Groningse klei is een rijke voedingsbodem voor talent, talent dat gehoord mag worden. Op eerdere edities stonden dan ook artiesten die in de landelijke – en internationale – media verschenen. Voorbeelden hiervan zijn Orange Skyline, The Black Cult en Cesqeaux. Zij waren te gasten in De Wereld Draait Door. Laatstgenoemde draait inmiddels van de Verenigde Staten tot Australië en Brazilië. Ook de Groningse rapformatie Wat Aans wist met het Anthem van Keetpop in heel Nederland succes te halen met de hit ‘Trilploat’ die meer dan een miljoen keer werd beken op het internet.

Daarnaast blijft Keeptop volharden in haar visie: Een festival zijn voor jong en oud dat bovendien door lage prijzen toegankelijk blijft voor een breed publiek. Kinderen betalen bijvoorbeeld geen entree. Het muziekfestival wil de regio blijven verlevendigen met haar culturele input.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,266VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
WonenWonen
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto
DierDier
KlussenKlussen

Populaire berichten