fbpx
14.8 C
Delfzijl
zaterdag 06 juni 2020
Home 112-nieuws Zes personen aangehouden naar aanleiding van onderzoek naar woningoverval

Zes personen aangehouden naar aanleiding van onderzoek naar woningoverval

Delfzijl – De politie heeft in een lopend onderzoek gisteren vijf verdachten van 15, 17, 27, 32 en 49-jaar uit Delfzijl aangehouden. Vandaag werd een zesde verdachte van 30 jaar uit Delfzijl aangehouden. De mannen zijn gearresteerd naar aanleiding van een onderzoek naar een woningoverval in Delfzijl eerder dit jaar.

Na de aanhoudingen werd in een woning in Delfzijl tijdens een zoeking drugs aangetroffen. De verdachten werden na hun aanhouding overgebracht naar een politiebureau en zitten vast.

Meerdere strafbare zaken
De zaak kwam aan het licht door een aangifte over een woningoverval in mei 2019 aan de Kustweg in Delfzijl. Daarbij waren verschillende personen een woning ingegaan, die wapens bij zich hadden. Niemand raakte gewond, want de bewoners waren het pand ontvlucht. De aanleiding van dit incident is nog niet bekend.

Er was niets uit de woning weggenomen. Naast de woningoverval zijn er dit jaar andere strafbare feiten als diefstal met geweld, bedreiging, wederspannigheid en verkeersovertredingen gepleegd in Delfzijl waar één of meer van de aangehouden personen van worden verdacht.

Politie op zoek naar tips
In het onderzoek naar de verschillende gepleegde strafbare feiten constateert de politie dat slachtoffers of betrokkenen terughoudend zijn met het doen van een melding en/of aangifte. Wellicht uit angst voor represailles.

Heeft u toch tips die de politie kunnen verderhelpen in het onderzoek? Dit kan door contact met de politie te leggen via 0900-8844. Dit kan ook anoniem via 0800-7000 (Meld Misdaad Anoniem).

Advertenties