fbpx
13.3 C
Delfzijl
vrijdag 25 september 2020
Home Politiek Zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Delfzijl

Zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt in de gemeente Delfzijl

Delfzijl – Burgemeester Gerard Beukema heeft donderdagochtend zes koninklijke onderscheidingen uitgereikt aan inwoners van de gemeente Delfzijl die zich op een of andere wijze vrijwillig hebben ingezet voor de gemeenschap. Alle zes werden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

Mevrouw Pijper-Bultena
Mevrouw Pijper-Bultena is sinds 1980 vrijwilliger bij en ouderling van de Protestantse Gemeente Spijk-Losdorp. Zij is hiervoor nu nog penningmeester van de zendingscommissie, ondersteuner bij vieringen en redacteur van de kerkkrant. Van 1985 tot 2016 was zij vrijwilliger bij het verzorgingstehuis Zonnehuis Luingaborg te Bierum. Van 1996 tot 2012 was mevrouw Pijper voorzitter en secretaris van de christelijke maatschappelijk vrouwenbeweging Passage (voorheen NCVB). Op dit moment is ze nog voorzitter van de Ouderen sociëteit en vrijwilliger bij Steunstee te Spijk.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde mevrouw Pijper-Bultena

De heer B.R. Sanders
De heer Sanders was tot zijn pensionering directeur van het Woon-zorgcentrum Burgemeester van Julsinghatehuis te Delfzijl en onplooide daarnaast vele vrijwillige activiteiten. Hij was medeoprichter van Wijkvereniging Wijk West 2. Tegenwoordig is hij vrijwilliger en voorzitter van de Dorpsvereniging Uitwierde, lid van de Toneelvereniging Biessum en Uitwierde, lid van de Rotaryclub Appingedam-Delfzijl, voorzitter van de werkgroep 4 mei Delfzijl-centrum, vrijwilliger bij het Woon-zorgcentrum Burgemeester van Julsinghatehuis en voorzitter van de Stichting Verlies en Rouw.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde heer B.R. Sanders

De heer W. de Jong
De heer De Jong vervult vanaf 1970 tot heden diverse functies op het terrein van het kerkelijk leven. Hij was in de jaren 70 ouderling van de Gereformeerde kerk te Delfzijl, vanaf 1994 vrijwilliger bij en coordinator van de Oud Papier Actie. 1998 tot 2003 was hij diaken van de Protestantse Gemeente Delfzijl en vanaf 2010 hoofdcontactpersoon van de sectie Noord Protestantse Gemeente Delfzijl, Wijk Zuid. Vanaf 1991 is hij ook penningmeester van het Christelijk Gemengd Koor Soli Deo Gloria.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde heer De Jong

De heer F.S.C.M. Bijlsma
De heer Ferry Bijlsma uit Wagenborgen is dirigent van het popkoor Be As You Are Groningen. Hij richtte 3 koren op in Rotterdam, Groningen en Arnhem. Hij was dirigent van alle drie de koren. Hij stond aan de basis van het zingen van popmuziek door een koor. Hij verzorgt de choreografie en laat het koor vijfstemmig zingen. Jaarlijks verzorgt het koor verschillende optredens en neemt deel aan festivals in binnen en buitenland.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde heer Ferry Bijlsma

De heer H.J. Vast
De heer Vast was van 1995 tot 2015 bestuurslid van de Handelsvereniging Delfzijl en voorzitter van de Activiteitencommissie. Hij zette zich in voor allerlei (culturele) activiteiten en was initiator en organisator van jaarlijks gehouden evenementen in Delfzijl. Voorts was hij medeorganisator van Delfsail. Vanaf 2015 tot heden is hij oprichter en lid van diverse commissies en stichtingen (commissie Broezen, commissie Uitdagend & Delfzijl, Stichting Havendagen). Voorts is hij oprichter van de Stichting Kleine Activiteiten Delfzijl. Dankzij zijn inspanningen is een groot aantal activiteiten en evenementen behouden gebleven voor Delfzijl. Vanaf 1996 tot 2016 was de heer Vast beheerder van de Nederlandse Hervormde Kerk in Delfzijl.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde heer Heino Vast

De heer J. Wildeman
De heer Wildeman is al sinds 1972 dj/radiopresentator bij ziekenomroep Stichting Radio Delfzicht, vanaf 2004 is hij medeoprichter, presentator en redacteur voor de Delfzijlse Omroep Havenstad FM. Hij was ruim 20 jaar penningsmeester van de ziekenomroep. De heer Wildeman zorgt er voor dat de politiek bij de mensen thuis komt door een terugblik in zijn wekelijks programma op vrijdag na de raadsvergadering. Door samenwerking met het UWV werd er voorts door hem een succesvol programma gemaakt om werkzoekenden te helpen weer een baan te vinden. Daarnaast heeft hij 600 afleveringen van het programma Lunchradio gemaakt. Vanaf 1982 tot heden is de heer Wildeman omroeper bij de wedstrijden van FC Groningen.

Foto: Burgemeester Gerard Beukema met de gedecoreerde heer Wildeman