13.2 C
Delfzijl
21 juni 2021 21:24

Geplande staking in het openbaar vervoer mag doorgaan: 30 april en 1 mei geen streekvervoer

spot_img

Regio – De eerder aangekondigde landelijke staking in het streekvervoer gaat door. De voorzieningenrechter oordeelde donderdagmiddag dat de geplande staking niet onrechtmatig is. Dat betekend dat zowel maandag 30 april als dinsdag 1 mei bijna alle regionale vervoerders gaan staken.

Er rijden in heel Nederland dan geen streekbussen, ook de bussen van Qbuzz in de provincie Groningen blijven binnen. Ook de treinen van Arriva rijden beide dagen niet.

Ultimatum is verlopen
De werkgevers hadden tot afgelopen dinsdag de tijd om aan de eisen van de vakbond en de buschauffeurs tegemoet te komen. FNV kondigde daarop aan dat de staking doorgaat. De werkgevers in het openbaar vervoer (VWOV) probeerde dat via een kort geding, woensdag in Utrecht, te laten verbieden.

Afspraken over het verminderen van werkdruk
Leden van FNV die werken in het streekvervoer willen keiharde afspraken over het verminderen van werkdruk. Werkgevers weigeren dat. Ook passagiers lijden dagelijks onder de hoge werkdruk. Zij hebben te maken met vertragingen door te krappe rijtijden en missen daardoor hun aansluiting.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,257VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
WonenWonen
KlussenKlussen
TuinTuin
AutoAuto
Design en lifestyleDesign en lifestyle
Mode 2021Mode 2021
DierDier

Populaire berichten