vrijdag 17 september 2021
19.9 C
Delfzijl

Zeer geslaagde Spooktocht in Zeerijp

spot_img

Zeerijp – Afgelopen weekend vond alweer de elfde editie plaats van de Spooktocht in Zeerijp. Elf jaar geleden begonnen met 50 deelnemers, dit jaar was het met bijna 1000 deelnemers, verspreidt over twee dagen, uitverkocht.

In de afgelopen 11 jaar is deze spooktocht uitgegroeid tot een landelijk fenomeen. Groepen uit diverse provinciën arriveren in Zeerijp om deze tocht te ervaren en te beleven. In het Dorpshuis werden de vrijwilligers door de organisatie aan alle kanten goed ondersteund en voorbereidt om hun spannende taak te kunnen uitvoeren. Prachtige kostuums, professionele schminkers en een ontspannen sfeer zorgden ervoor dat  deze tocht optimaal werd voorbereid en uitgevoerd. De pachters van het Dorpshuis droegen hun steentje bij om heerlijke maaltijden te serveren zodat men goed gevoed aan de slag kon. Iedereen zette hun beste beentje voor zodat niemand teleurgesteld werd.  En dat kwam uit. De reacties van de deelnemers waren unaniem positief.

Verspreidt over twee avonden verzamelden de deelnemers zich in het Dorpshuis Bij Jacobus. Om de 5 minuten vertrok een groepje om de anderhalf uur durende spooktocht te beleven. En er viel ook daadwerkelijk veel te beleven en te ervaren. De tocht liep om en door het Dorp Zeerijp. Vele licht- en geluidseffecten werden er naast diverse scenes ingezet. Een kleine honderd vrijwilligers hadden zich verschanst in de bossen, weilanden en boerderijschuren. Hier werden de deelnemers niet alleen getrakteerd op diverse schrikmomenten, maar ook op mooie scenes en diverse lichteffecten. Na ongeveer anderhalf uur stonden de deelnemers weer op de stoep van het Dorpshuis waar zij konden bijkomen en nagenieten van de tocht met een warme chocomel, borrel of warme snack.

Op naar de twaalfde editie op 16 en 17 november 2018.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,287VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
TuinTuin
KlussenKlussen
WonenWonen
DierDier
Mode 2021Mode 2021
Design en lifestyleDesign en lifestyle
AutoAuto

Populaire berichten