Zeemanshuis in de Eemshaven voorzien van nieuwe zonnepanelen

Eemshaven – Het Zeemanshuis in Eemshaven beschikt sinds begin deze maand over nieuwe zonnepanelen. De installatie van de zonnepanelen is mogelijk geweest dank zij de gulle giften van vele sponsoren vanuit het bedrijfsleven in Delfzijl en de Eemshaven.

Vrij snel na de oprichting is het dak van het Zeemanshuis voorzien van  zonnepanelen. Vanwege de leeftijd en de technologische vooruitgang waren deze panelen nu sterk verouderd en boden slechts een beperkt rendement. Ook het aantal panelen was beperkt.

Een hellend dak pal op het zuiden maakt de installatie van zonnepanelen voor het Zeemanshuis zeer aantrekkelijk. Er is nu gekozen voor een oplossing tot de aanleg van 48 panelen, waardoor het stroomverbruik volledig wordt gedekt. Naast het aanbrengen van deze nieuwe voorziening wordt ook nog gekeken naar optimalisering van het energieverbruik binnen het Zeemanshuis. De zonnepanelen zijn voor het Zeemanshuis een fantastische aanwinst. De verwachting is dat op jaarbasis 12000 kWh wordt gegenereerd. De installatie is aangelegd door Solar Expert Jansen.

Over de sponsors
Veel bedrijven in Delfzijl en de Eemshaven voelen zich nauw betrokken bij het Zeemanshuis en haar activiteiten. Dit werk kan niet plaatsvinden zonder sponsoring door het bedrijfsleven. Mede dank zij de gulle giften die zijn gedaan en toegezegd is het mogelijk geweest deze investering in zonnepanelen te doen.

Over het Zeemanshuis
Het Zeemanshuis is een initiatief van de Stichting Koopvaardijpastoraat Groningen en wordt gerund door ongeveer 25 vrijwilligers die zeven dagen per week het huis draaiende houden. In het Zeemanshuis kunnen zeevarenden en vrachtwagenchauffeurs ontspannen in huiselijke sfeer. Men kan hier onder het genot van een hapje en een drankje onder ander TV-kijken, een spelletje spelen of contact zoeken met het thuisfront. Het Zeemanshuis werd in 1999  opgericht en sinds 2004 is zij gevestigd in het pand aan de Borkumweg.

 

Back to top button