fbpx
0.6 C
Delfzijl
23 januari 2021 05:59

Zeehondenopvang Eemsdelta laat haar eerste pup vrij

Pieterburen – In samenwerking met Zeehondencentrum Pieterburen, heeft Zeehondenopvang Eemsdelta haar eerste pup vrijgelaten. Zeehond Patrick, kreeg zijn eerste opvang bij zeehondenopvang Eemsdelta in Termunten. De kleine pup was zijn moeder kwijt geraakt en was hulpeloos. Hij werd binnen gebracht bij de opvang in Termunten. Hij kreeg hier goede zorg en hij gedijde goed.

Helaas, door het gemeentelijk beleid, heeft de opvang in Termunten, die dieren moeten overdragen aan haar collega’s in Pieterburen. En zo ook Patrick. In Pieterburen is de verzorging liefdevol overgenomen en zijn de vrijwilligers van Eemsdelta goed op de hoogte gehouden door zeehondencentrum Pieterburen over het wel en wee van de pups van Eemsdelta. De samenwerking verloopt goed en de vrijwilligers van Eemsdelta hebben ook mee mogen helpen bij de verzorging van de pups die door Eemsdelta zijn binnen gebracht.
Patrick zal de eerste zijn pup van Zeehondenopvang Eemsdelta zijn, die zijn vrijheid terug zal krijgen. Gezamenlijk met Pieterburen, zijn 2 vrijwilligers van Eemsdelta maandagmorgen al vroeg met de boot vertrokken uit de haven van Lauwersoog om naar een goede locatie te varen, alwaar Patrick zijn vrijheid weer tegemoet kon zwemmen. Het bestuur en de vrijwilligers van zeehondenopvang Eemsdelta zijn blij met de goede samenwerking en danken Pieterburen voor de zorg die zij op zich genomen hebben.

Mede door hun inzet, kan Patrick en de andere zeehonden die nog volgen, verder leven in vrijheid.

Volg ons op

10,795FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten