fbpx
12.4 C
Delfzijl
20 oktober 2020 22:17

Zaterdag beste dag van het weekend

Nederland – Dit weekend is het behoorlijk zomers. Op veel plaatsen wordt het 22-25 graden en vooral op zaterdag wordt het in de zuidoostelijke helft zomers warm met 25-27 graden. Op zaterdag blijft het vrijwel overal droog en schijnt de zon regelmatig. De zon kan wel fel schijnen met tussen 12:00 en 15:00 uur zonkracht 7. Zondag kan landinwaarts nog een aardige dag worden, maar in het westen en noorden is het overwegend bewolkt met al vrij vroeg op de dag grote kans op buien.

Vandaag is er vrij veel bewolking met plaatselijk een lichte bui. In de loop van de middag breekt de zon vanuit het westen steeds beter door. Met 21-23 graden is de temperatuur normaal voor juli. 

Morgen belooft een mooie zomerdag te worden met een mix van zon en wolken. Een lokaal buitje is niet uitgesloten, maar op verreweg de meeste plaatsen blijft het droog. In Brabant, Limburg, Gelderland, Overijssel en Drenthe kan het zomers warm worden met 25-27 graden. In de kustprovincies stijgt de temperatuur naar 22-24 graden. De wind is zwak tot matig en komt uit het zuidwesten tot westen. 

De luchtvochtigheid is vrij hoog en daardoor voelt het soms benauwd aan. Ook is het oppassen voor de krachtige zon. Met zonkracht 7 kan een lichte huid al in een kwartier verbranden. 

Zondag binnenland waarschijnlijk beter weer dan kustprovincies
Voor zondag is de verwachting nog behoorlijk onzeker. In de zuidoostelijke helft van het land blijft het waarschijnlijk een groot deel van de dag droog. Met een mix van wolken en zon en 23-26 graden is het aangenaam zomerweer. In de kustprovincies wordt het maximaal 20-22 graden en is er meer bewolking met een grotere kans op buien. In de middag steekt een vrij krachtige noordwestenwind op en daardoor zet de temperatuur een daling in.

Er is kans dat ook het binnenland zondagmiddag al vrij snel met buien te maken heeft. Aan de andere kant is het ook mogelijk dat het een groot deel van de dag nog prima weer is in de kustprovincies. 

Volgende week licht wisselvallig
Na het weekend is op maandag nog kans op een bui. Dinsdag en woensdag blijft het waarschijnlijk droog. Het is iets koeler dan normaal met maxima van 18-22 graden. Gemiddeld komt de middagtemperatuur in juli uit tussen 21 graden aan zee en 25 graden in Limburg.

In de tweede helft van de week neemt de kans op wat warmer weer toe. Wel stijgt vanaf donderdag ook de buienkans weer.

Volg ons op

10,412FansLike
1,424VolgersVolg
5,218VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten