fbpx
18.9 C
Delfzijl
woensdag 23 september 2020
Home Algemeen Netwerk Eemsdelta GROEN voor mensen die mee willen praten over het groen...

Netwerk Eemsdelta GROEN voor mensen die mee willen praten over het groen in de gemeente Eemsdelta

Eemsdelta – De aandacht voor groen in de toekomstige gemeente Eemsdelta is de laatste tijd sterk toegenomen, merkt Jan Beekman van Eemsdelta Netwerk Groen. Om actief betrokken te raken bij het boomonderhoud in de gemeente roept hij mensen op zich aan te sluiten bij het netwerk.

Bomenstichting
„Sinds enkele jaren ben ik contactpersoon van de landelijke Bomenstichting voor de gemeente Eemsdelta, ”vertelt Beekman. „ Ik ben zo de schakel tussen het landelijke netwerk en de regio. Ik zet ik me in voor een duurzame en boomrijke leefomgeving en het bevorderen van respect en aandacht voor bomen. Bomen leveren een belangrijke bijdrage aan de biodiversiteit en de leefomgeving. Ook bosstroken, bosjes, bermen, oevers en dergelijke zijn daarbij van belang. Mijn inzet is erop gericht dat de gemeente Eemsdelta groen blijft, misschien zelfs groener wordt en iedereen van prachtige jonge èn oude bomen kan genieten.”

„In 2017 heb ik een bijdrage geleverd aan een ingrijpende wijziging van de procedure voor de kap van bomen in de gemeente Delfzijl. De procedure is nu zorgvuldiger en transparanter. Onlangs is mijn pleidooi voor het ontwikkelen van integraal groenbeleid voor de nieuwe gemeente Eemsdelta in de gemeenteraden aan de orde geweest. De motie die deze aanpak ondersteunt, is in de raden van Delfzijl en Loppersum unaniem aangenomen. Daar gaan we dus mee aan de slag.”

Hoe kunt u een bijdrage leveren?
Door informatie te delen over bomen in je eigen buurt, dorp of langs je fiets- of wandelroute. Zie je zieke bomen, zijn er vragen over onderhoud, wordt er teveel of juist te weinig gesnoeid/gekapt, worden bermen en grasvelden niet te vaak gemaaid, wil iemand advies over bomen, wil iemand bezwaar maken, kunnen ergens bomen geplant worden of heb je groene ideeën laat het weten. Het doel van Eemsdelta Netwerk Groen is een gemeente dekkend netwerk op te bouwen. Kennis van bomen is natuurlijk mooi maar niet noodzakelijk.

Aanmelden kan via: Eemsdeltagroen@gmail.com