fbpx
16.5 C
Delfzijl
woensdag 15 juli 2020
Home Sport Zaterdag 8 april organiseert AV Fivelstreek voor de 43e keer de Scholierenloop

Zaterdag 8 april organiseert AV Fivelstreek voor de 43e keer de Scholierenloop

Delfzijl – AV Fivelstreek uit Delfzijl organiseert zaterdag 8 april voor de 43e keer de Scholierenloop. Veel inwoners uit Delfzijl en directe omgeving hebben in de afgelopen jaren zelf meegedaan en zijn nu aanwezig om hun eigen kinderen aan te moedigen. Op het Sportpark Centrum worden de verschillende afstanden gelopen, waarmee de deelnemers punten kunnen scoren voor hun school. In 2016 werd de wedstrijd gewonnen door OBS de Munte. De vraag is welke school dit jaar gaat winnen.

Ieder jaar doen er rond de 350 kinderen mee van het basisonderwijs. In zo’n 25 verschillende series worden er 3 verschillende afstanden gelopen. De allerkleinsten in de leeftijd 4 en 5 jaar lopen 200 meter. De deelnemers van 6, 7 en 8 jaar lopen een volledige ronde van 400 meter. Vervolgens mogen de 9, 10, 11 en 12 jarigen hun kunnen laten zien over 2 ronden. Ook worden er series door ouders en leraren gelopen, die op deze wijze ook punten kunnen verdienen voor hun school.

Op de maandag 27 maart en 3 april bestaat de mogelijkheid voor de deelnemers aan de Scholierenloop van dit jaar, om te trainen onder begeleiding van de trainers van AV Fivelstreek. De trainingen vinden plaats van 18.00 tot 19.00 uur op de atletiekbaan van Sportpark Centrum.

Tijdens de wedstrijden zijn veel vrijwilligers van de atletiekvereniging actief om alles in goede banen te leiden. En dat al meer dan 40 jaar met heel veel plezier. De organisatie hoopt op mooi weer zodat de deelnemers zoveel mogelijk ouders, broertjes, zusjes en opa’s en oma’s mee kunnen nemen om hen aan te moedigen. Voor meer informatie zie www.avfivelstreek.nl.

Advertenties