Zanger en liedschrijver Marko Poucki naar Andledon

Den Andel – Aanstaande zondag kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van zanger en liedschrijver Marko Poucki. De oud-winnaar van het Noord Nederlands Liedjesfestival speelt voornamelijk eigen werk, maar trakteert het publiek ook op enige uitstapjes naar zijn muzikale helden zoal John Hiatt, Billy Joel en Elton John.

Marko Poucki (1977) is geboren en getogen in Delfzijl, maar woont alweer een aantal jaren in de stad Groningen. Naast zijn werk als jurist is hij altijd muziek blijven maken en blijven schrijven. Naast liedteksten schrijft hij ook korte verhalen. Schrijven is voor Poucki een manier om herinneringen vast te leggen aan momenten of indrukken, om deze niet te vergeten. Op het podium leiden zijn nummers vaak tot herkenning, van een lach tot een traan.

Poucki is sinds 2016 weer terug op de planken, na een aantal jaren een pauze te hebben ingelast. Zijn carrière maakte in 2000 een vliegende start, toen hij zowel de jury- als de publieksprijs won op het Noord Nederlands Liedjes Festival met zijn nummer ‘Niets te zien’. Daarnaast stond hij in de regiofinale van de Grote Prijs van Nederland, speelde hij op Noorderzon en was hij te gast in verschillende radioprogramma’s.

Vorig jaar is Poucki weer de studio ingedoken. In mei van dat jaar verscheen zijn mini-cd met vier nummers alsook zijn allereerste verhalenbundel ‘Terug naar vandaag’ (Uitgeverij Palmslag).

Poucki begeleidt zichzelf op de piano. Hij is geïnspireerd door troubadours als Ramses Shaffy, Jacques Brel en Stef Bos, maar ook door tal van Nederpophelden zoals Bløf, Frank Boeijen en Marco Borsato. Op dit moment werkt hij verder aan nieuw materiaal, dat zowel liedjes als verhalen betreft.

Het optreden van Marko Poucki start zondag om 15:30. De toegang is niet gratis.

Back to top button