Word mede-eigenaar van de coöperatieve Dörpswinkel Woldendorp e.o.

Woldendorp – Het is een tijd dat de middenstand het moeilijk heeft en steeds meer winkels dreigen te verdwijnen. Zo ook in Woldendorp, waar de enige winkel in het dorp, de Troefmarkt, ook de deuren wil sluiten.

De inwoners van Woldendorp zijn echter niet bij de pakken neer gaan zitten, want de winkel is het sociale hart van het dorp. Samen hebben zij de schouders eronder gezet en een coöperatie opgericht om in hetzelfde pand, aan de A.E. Gorterweg 28, een dorpswinkel te realiseren, of dörpswinkel in het Gronings.

Dörpswinkel Woldendorp e.o. richt zich niet alleen op inwoners uit Woldendorp, Termunten, Termunterzijl en Borgsweer maar ook op jongeren en toeristen die tijdelijk in het dorp of de omgeving verblijven. Zowel het interieur als het assortiment worden aangepast aan deze tijd. Naast de basislevensmiddelen wordt het aanbod uitgebreid met streekproducten, om de lokale economie ook op die manier te ondersteunen. Het is de bedoeling op termijn ook een aantal diensten (zoals cadeaubonnen, postagentschap, ov-oplaadpunt en een bestelmogelijkheid voor brood en banket), bloemen en een kippengrill in de Dörpswinkel onder te brengen en de openingstijden te verruimen.

Eenieder die de coöperatie een warm hart toedraagt, kan lid worden. Het basisbedrag om lid te worden is € 100,-, dit kan ook een veelvoud van dit bedrag zijn tot maximaal € 1000,- per lid. Jaarlijks ontvangt ieder lid een rente van 4% in de vorm van een tegoed te besteden in de Dörpswinkel.

Daarnaast zijn alle leden van de Dörpswinkel welkom op de jaarlijkse ledenvergadering.

Meedoen?
Mail naar: cooperatiedorpswinkel@gmail.com of bel: Theo Nijland 06 15 10 53 66 (secretaris)

Back to top button