Woonstichting Groninger Huis koopt grond van gemeente Delfzijl voor realisatie woningen en Tiny Houses

Wagenborgen – Vandaag, 23 juni, ondertekenden bestuurder van Woonstichting Groninger Huis Hilde van Ree en wethouder Jan Menninga een koopovereenkomst voor de overdracht van enkele stukken grond op het Groot Bronswijkterrein in Wagenborgen. Woonstichting Groninger Huis gaat hierop generatiebestendige woningen bouwen, drie Tiny Houses en een woonvoorziening voor dementerende ouderen in de Villa. Geprobeerd wordt om de villa zoveel mogelijk in stand te houden. Daarnaast komt er een aanbouw om aan de wensen van deze tijd te voldoen.

Wethouder Jan Menninga: “We hebben jaren gezamenlijk naar dit moment toe gewerkt. Het is altijd feestelijk als de stap daadwerkelijk gezet wordt. De gemeente heeft het terrein enkele jaren geleden aangekocht om een gevolg te geven aan het toekomstplan van Wagenborgen. De gemeente en Groninger Huis zien Wagenborgen als een centrumdorp voor het zuiden van de gemeente en vinden het belangrijk dat het dorp goede voorzieningen behoudt en maatschappelijke functies op het gebied van zorg en wonen. Op het terrein komt ook een nieuw kindcentrum en particuliere woningbouw. Met het tekenen van deze overeenkomst zijn we weer een stap verder in de herontwikkeling van het terrein.”

Generatiebestendige woningen
Hilde van Ree: “We zijn blij dat vandaag de overeenkomst getekend is. Vorige week is de laatste van de drie Tiny Houses op het terrein geplaatst. Daarnaast is het plan om twaalf generatiebestendige woningen te bouwen. Plezierig thuis blijven wonen is een wens van velen, ook als je door ouderdom of beperkingen kwetsbaarder bent. In deze woningen komen daarom alle functies op de begane grond. De huizen worden duurzaam gebouwd. Dit alles staat straks in de parkachtige omgeving dat het Groot Bronswijkterrein biedt.”

Huisartsenpraktijk
Groninger Huis heeft samen met de huisarts, de gemeente Delfzijl en HJK architecten een plan ontwikkeld voor een nieuwe huisartsenpraktijk op het terrein. Het Medisch Centrum is nu nog gevestigd aan de Menterne 25 in Wagenborgen. In het gebouw komen vijf spreekkamers en een apotheek. In overleg met de huisarts (huurder) zal op korte termijn gestart worden met de uitvoering van de werkzaamheden. Het project wordt gerealiseerd door Heuvelman Projecten BV.

Meer informatie
De plannen van Woonstichting Groninger Huis maken onderdeel uit van de herontwikkeling van het Groot Bronswijkterrein. Kijk voor meer informatie op www.delfzijl.nl/grootbronswijk

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2478″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button