fbpx
8.2 C
Delfzijl
zaterdag 04 april 2020
Home Algemeen Woongroep Marenland bouwt 28 levensloopbestendige sociale huurwoningen in Appingedam

Woongroep Marenland bouwt 28 levensloopbestendige sociale huurwoningen in Appingedam

Appingedam – Waar nu nog braakliggend land is, aan de Klaas Bosstraat in Appingedam, bouwen Van Wijnen en Woongroep Marenland straks 28, levensloop bestendige sociale huurwoningen. Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Marenland en Joost Coolegem, directeur Van Wijnen Groningen, tekenden hiervoor op donderdag 16 februari een overeenkomst.

De Klaas Bosstraat ligt in de wijk Opwierde,  een wijk waar de laatste jaren op veel plaatsen nieuwe woningen zijn gebouwd. Het is een rustige wijk met veel ruimte, een winkelcentrum en een Brede school. En volgend jaar dus ook bijna dertig nieuwe huurwoningen. Op de locatie waar straks bouwactiviteiten zijn, stonden 84 duplex woningen. Woongroep Marenland heeft deze woningen gesloopt in 2007 en 2009. Architect Van Manen en Zwart heeft het ontwerp van de nieuwe woningen gemaakt. Het zijn levensloop bestendige woningen met woonkamer, slaapkamer en badkamer op de begane grond. ‘We zien dat mensen langer thuis willen blijven wonen. In hun vertrouwde omgeving met hun partner en buren binnen handbereik. Dat kunnen we met deze twee-onder-één-kapwoningen bereiken en dat stemt mij zeer gelukkig,’ aldus bestuurder Gerke Brouwer van Marenland.

De woningen worden bovendien door Van Wijnen ook aardbevingsbestendig gebouwd. Joost Coolegem van Van Wijnen: ‘De samenwerking met Marenland verloopt heel plezierig. Vorig jaar hebben we bestaande huurwoningen van Marenland verduurzaamd en aardbevingsbestendig gemaakt. We hebben er veel zin in om ook deze 28 fantastische woningen te realiseren. Volgens Gerke Brouwer is er al veel belangstelling voor deze betaalbare woningen dus ze voorzien zeker ook in een behoefte.’

De plannen worden nu verder uitgewerkt, zodat er de tweede helft van 2017 kan worden gestart met de bouw.

Advertenties