Wolkentheater brengt de verhalen over Sint en Piet naar kinderen in het AZC

Delfzijl – Op donderdag 25 november is het Wolkentheater met voorstelling ‘Verhalen van Sint en Piet”, in het AZC van Delfzijl. De theatergroep, die bijna 30 jaar geleden werd opgericht door vluchtelingen uit voormalig Joegoslavië, geeft de kinderen in AZC’s daarmee weer een steuntje in de rug.

Sinterklaas is een held in AZC’s
Vluchtelingenkinderen in de Nederlandse AZC’s weten al heel veel over Sinterklaas; ze horen het op school, van het Sinterklaasjournaal of van andere kinderen. Sinterklaas is heel belangrijk voor ze. Hij opent de deuren naar Nederlandse gewoontes, cultuur en samenleving. Daarom is het van belang dat de Goedheiligman ook hun huisjes niet voorbij gaat.

‘Een glimlach is het grootste compliment’
De stichting Wolkentheater werd in 1993 opgericht door een aantal naar Nederland gevluchte kunstenaars uit voormalig Joegoslavië. Adrijan Siniša Rakić, oprichter en directeur: “Met het Wolkentheater brengen we vrolijkheid in het leven van kinderen op een AZC. De toegankelijke optredens zijn bedoeld om kinderen met een veelbewogen en traumatisch verleden uit de beslommeringen van alledag te halen. De kinderen zien lachen is voor ons het allergrootste compliment dat we kunnen krijgen.”

Back to top button