Wisselvallige week op komst

Nederland – We krijgen de eerste helft van de week te maken met flink oplopende temperaturen. Dinsdag wordt de warmste dag van de week met maxima van 25 tot 28 graden. Onweersbuien verdrijven deze warmte echter snel en de rest van de week levert de temperatuur stapsgewijs wat in. Daarbij blijft het wisselvallig met bijna dagelijks kans op een bui.

De eerste dag van de week begint met zonnige perioden, maar gedurende de dag neemt het aandeel wolken toe. Het noorden van het land is gevoelig voor een bui, terwijl de dag elders droog verloopt. De temperatuur ligt tussen 19 en 22 graden, wat iets minder warm is dan normaal voor de tijd van het jaar. Toch is het in de zon best prima weer om buiten te zijn.

Dinsdag warmste dag van de week
Zomerse temperaturen worden dinsdag verwacht want een oosten- tot zuidoostenwind brengt warme en vochtige lucht naar onze omgeving. Op veel plaatsen wordt het 25 tot 28 graden. Om tot een officiële zomerse dag te komen moet het minimaal 25 graden worden in De Bilt. Eind van de dag neemt de bewolking toe en volgen vanuit het zuiden enkele pittige regen- en onweersbuien.

Draaiende wind
Daarna draait de wind weer richting zuidwestelijke tot later in de week noordelijke richting en daarmee is de warme lucht snel weer verdreven. Dan volgt een aantal dagen met licht wisselvallig weer, waarbij dagelijks een regen- of onweersbui mogelijk is. Eind van de week neemt het aantal buien toe en de temperatuur doet dan een kleine stap terug, naar 18 tot 20 graden. Een zomerse en droge week wordt het dus niet.

Back to top button