Wintereditie van de Fivelstadtocht

Appingedam – Na vier succesvolle zomeredities van het historisch cultureel wandelevenement de Fivelstadtocht wordt op zaterdag 27 januari 2018 de eerste wintereditie georganiseerd.

Dat het wandelen – onder alle omstandigheden – aan populariteit heeft gewonnen is vanzelfsprekend ook de Fivelstadtocht organisatie niet ontgaan. De wandelaars kunnen kiezen op de laatste zaterdag van januari 2018 voor 5-15 of 25 kilometer. Vanzelfsprekend blijft de reguliere zomereditie tijdens het Landelijk Open Monumenten Weekend in september 2018 ook op de wandelagenda in de Fivelstad staan. Deze speciale wintereditie van de Fivelstadtocht laat u kennis maken met de ruige en woeste vergezichten in een hopelijk winters maar begaanbaar Gronings landschap. Als variant op enkele bekende schaatstochten is dit gezien de rijke historie van het wandelgebied voor de deelnemers een ultieme uitdaging en een unieke ervaring om aan deze meer dan 11-monumententocht mee te doen.
Tijdens deze historisch culturele winterse wandeling worden bekende maar ook minder in het oog springende facetten van de rijke historie in het Fivelingo gebied belicht. U kunt hierbij denken aan oude smokkelroutes, waterwegen, kerkpaden, handelsroutes en (voormalig) industrie.

Vanzelfsprekend zijn er enkele verrassende, spraakmakende en (on)herkenbare aspecten uit dit Fivelingo gebied te bewonderen waarbij uiteraard de organisatie de grondgedachte van de Fivelstadtocht ook in deze wintereditie niet uit het oog zal verliezen: Fivelstadtocht, het historisch cultureel wandelevenement van de provincie Groningen.

De start- en finishplaats is Paviljoen Overdiep aan de Stadshaven 2 in Appingedam. Opgeven voor deze wintereditie kan vanaf 1 oktober 2017 en het maximaal aantal deelnemers is gesteld op 500. Voor meer informatie en aanmelden kijk op www.fivelstadtocht.nl

Back to top button