Gemeente Delfzijl verleent eenmalig 17.000 euro subsidie voor nieuw kunstgrasveld Eurocup Delfzijl

Delfzijl – Stichting Eurocup Delfzijl heeft bij het college van B en W een verzoek ingediend voor een financiële bijdrage van € 17.000,- voor de aanschaf van een nieuw kunstgrasveld. De eerste vijf edities van het Eurocup-jeugdvoetbaltoernooi vonden plaats in de Brede School Noord (BSN) in Delfzijl.

De belangstelling voor het toernooi is nog steeds groeiende. Daarnaast is er onzekerheid over de beschikbaarheid van de Brede School Noord in verband met het aardbevings bestendig maken van het gebouw. Daarom is de organisatie op zoek gegaan naar een andere accommodatie. Het bedrijf Wijnne & Barends heeft haar medewerking toegezegd om voor de komende jaren een loods beschikbaar te stellen.

Het kunstgrasveld uit de Brede School is niet meer geschikt en voldoet niet meer aan de kwaliteitseisen. Het college stelt de gemeenteraad voor om de Stichting Eurocup Delfzijl onder nadere voorwaarden een eenmalige bijdrage van € 17.000,- te geven. Hiermee geeft het college gehoor aan de motie van de raad van 26 januari 2017 om het evenement de komende jaren te behouden voor de gemeente Delfzijl.

Topkwaliteit kunstgrasveld van levensbelang

Wethouder Jan Menninga: ‘Eurocup Delfzijl verhuist naar een locatie met meer mogelijkheden. In de loods van Wijnne & Barends kan meer publiek en daarmee wordt een grotere maatschappelijke impact bewerkstelligd. Het is een regio-overstijgend evenement voor zowel sporters als niet-sporters. Een kunstgrasveld van topkwaliteit is van levensbelang voor het evenement. Dankzij vrijwilligers en een forse ondersteuning vanuit het bedrijfsleven kan dit evenement worden georganiseerd. Dat ondersteunen wij van harte op een mooie nieuwe locatie in de haven van Delfzijl.’

De totale investering voor het nieuwe kunstgrasveld bedraagt € 50.000,-. Door sponsoring heeft Eurocup Delfzijl een bedrag van € 33.000,- ingezameld. Voor het resterende bedrag doet de stichting een beroep op de gemeente.

Eurocup Delfzijl

Eurocup Delfzijl is in 2012, als voetbaltoernooi voor professionele voetbalorganisaties uit Nederland en Europa, opgezet door twee jonge inwoners van Delfzijl. De doelgroep is jeugd van 10 tot en met 12 jaar. Eurocup Delfzijl wil impact hebben in de regio, zowel door een topevenement te bieden als door sporters en niet-sporters te activeren en mobiliseren. Daartoe organiseert Eurocup Delfzijl behalve het hoofdtoernooi, het scholieren toernooi, de regiocup voor selectie elftallen, een toernooi voor lagere elftallen en het Walking Football toernooi voor 60+. Het evenement is in 2017 door 5500 bezoekers bezocht.

Back to top button