fbpx
7.8 C
Delfzijl
1 december 2020 16:07

Wildeman Storage & Logistics biedt werk aan 33 mensen in 3 opslagloodsen

Farmsum –  33 mensen heeft Jos Wildeman aan het werk, in zijn drie opslagloodsen op het Chemie Park in Delfzijl, in Hoogezand en Farmsum. Zonder het GROEIfonds van Economic Board Groningen (EBG) en de RIG (Regionaal Investeringsfonds Groningen) was dit niet gelukt. Daarnaast heeft Wildeman gebruik gemaakt van de ArbeidsplaatsenregelinG van EBG voor 17 nieuwe arbeidsplaatsen die hij heeft gerealiseerd met zijn investeringen.

Loods voor de opslag van gevaarlijke stoffen
Het was 2015. Nederland kroop voorzichtig uit de economische crisis en Jos Wildeman uit Delfzijl besloot zijn jarenlange droom om voor zichzelf te beginnen, te verwezenlijken. “Ik had het idee om op het chemiepark in Delfzijl een opslagloods voor gevaarlijke stoffen te bouwen. De bedrijven op het chemiepark moesten daarvoor naar Veendam, Coevorden of Rotterdam. Ik wist dat er belangstelling voor zou zijn, maar had nog geen enkele toezegging op papier.”

RIG-subsidie biedt uitkomst
De bouw van de loods kostte in totaal € 1,2 miljoen. Wildeman had nog € 360.000 nodig om zijn loods echt te kunnen bouwen. Banken waren niet bereid om bij te springen, dus ging hij op zoek naar andere mogelijkheden. Die vond hij bij het Regionaal Investeringsfonds Groningen (RIG), dat bereid was hem subsidie te geven voor het resterende bedrag.

Containerterminal voor goederen
Eind 2015 stond er een super beveiligde, hypermoderne loods voor de opslag van gevaarlijke stoffen. “En nog steeds had ik geen klanten. Eén van de ondernemers op het chemiepark zei: ik wil wel bij je opslaan, maar bouw dan ook een containerterminal waar ik mijn goederen neer kan zetten. Ik had toen nog geen euro verdiend met de loods en moest alweer investeren in het volgende project. Dat kon ik doen met behulp van het GROEIfonds van Economic Board Groningen (EBG).”

GROEIfonds ziet kansen
Bedrijven die gevestigd zijn in Noord- of Midden-Groningen die bij de bank geen lening kunnen krijgen, kunnen aankloppen bij het GROEIfonds. Tegen een relatief hoge rente, maar met aanzienlijk minder papierwerk, kunnen bedrijven hier terecht voor een lening. “Met de lening van het GROEIfonds heb ik naast de loods op het chemiepark een containerterminal gebouwd.” In de jaren daarna opende Wildeman nog een loods voor de opslag van gevaarlijke stoffen in Hoogezand. Ondernemers bleken ook behoefte te hebben aan een plek waar ze niet- gevaarlijke stoffen konden opslaan. Het voormalige pand van kabelfabrikant Draka in Farmsum bood uitkomst. “Dit gebouw stond al drie jaar leeg. Het is een gigantische oppervlakte. Te groot voor de meeste bedrijven.”

33 arbeidsplaatsen
Inmiddels biedt Wildeman Storage & Logistics werk aan 33 vaste, fulltime medewerkers. “We hebben mensen voor beveiliging, administratie, logistiek en laders en lossers. Ik heb voor 17 van deze mensen ook nog gebruik kunnen maken van de ArbeidsplaatsenregelinG van EBG. Dan krijg je € 5.000,- subsidie voor iedere werknemer die je voor langere tijd in vaste dienst neemt”, vertelt Wildeman. Wildeman is blij met de mogelijkheden die hij dankzij subsidies en leningen in Groningen heeft gekregen. “Ik wilde altijd al voor mezelf beginnen. Als 6-jarige kweekte ik al groente in de tuin van mijn ouders. Die verkocht ik samen de eieren van onze kippen aan mensen in de buurt. Dit ging zo goed dat de kippen er niet tegenaan konden leggen en ik groente bij de groenteboer moest kopen om aan de vraag te voldoen”, blikt Wildeman terug.

Volg ons op

10,594FansLike
1,424VolgersVolg
5,231VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten

Coronabesmettingen bij verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl

Delfzijl - Er zijn coronabesmettingen vastgesteld bij een woonafdeling van verpleeghuis Vliethoven in Delfzijl. Volgens zorg- en welzijnsorganisatie De Hoven, eigenaar van verpleeghuis Vliethoven,...