Wijk Hoflanden in Appingedam voorzien van AED

Appingedam – Sinds 16 november is de wijk Hoflanden in Appingedam een stuk hartveiliger geworden met de ingebruikname van een Automatische Externe Defibrillator (AED). Deze plaatsing zorgt ervoor dat de wijk nu binnen de cruciale 6 minutenzone valt, wat van levensbelang kan zijn bij hartproblemen.

De wijk Hoflanden was voorheen een witte vlek op het gebied van AED-voorzieningen, maar dankzij het initiatief van bewoonster Margriet Haan is daar verandering in gekomen. Haan zette zich in om geld in te zamelen voor de aanschaf van de AED, en met succes. Er werd in totaal €1050,- opgehaald, waarvan de helft dekking bood voor de kosten van zowel de AED als de klimaatkast. Univé Noord-Nederland droeg de andere helft bij als sponsor van dit waardevolle project. Daarnaast financierde Univé een AED-cursus voor de bewoners, gehouden in het leslokaal van Univé Farmsumerweg.

De AED is officieel aangemeld bij Hartslag.nu, waarmee deze is geïntegreerd in het landelijke netwerk van Burgerhulpverleners. Univé, als coöperatie die actief investeert in maatschappelijke projecten, speelde een cruciale rol bij de totstandkoming van de AED-voorziening in de wijk.

De levering van de AED en de organisatie van de cursus werden verzorgd door Medch Consultancy Appingedam. Marnick Joustra, namens Univé Noord-Nederland, was nauw betrokken bij dit wijkinitiatief dat de hartveiligheid aanzienlijk verbetert.

Back to top button