Wia Buze presenteert op 15 maart nieuwe CD

Termunten – Op zondag 15 maart aanstaande presenteert Wia Buze haar 11e CD: Lös!
Voor Wia is dit een heel bijzonder album, het eerste album dat zij met haar nieuwe en jonge producer, Mark Pepping, heeft gemaakt.

Van 1988 tot en met de vorige CD ‘Thoes’ (2016), was Jur Eckhardt Wia’s muzikale steun en toeverlaat, vertrouwensman en vooral vriend, die nu terecht geniet van zijn welverdiende pensioen. In Mark heeft Wia een waardig opvolger gevonden voor de komende 30 jaar. ‘Een bijzonder album, dat voor mij staat voor een nieuw begin. Sinds mijn laatste album is er voor mij, maar vooral ook aan mij, veel veranderd. Ik sta nu anders in mijn schoenen en maak keuzes die ik voorheen niet gemaakt zou hebben. Dat geldt zeker voor dit album.’

Deze elfde CD is op zich al uniek. Want geen enkele Groninger artiest heeft tot nu toe 11 CD’s uitgebracht en daarnaast is het het eerste album op Wia’s eigen label ‘Boog van Ziel’.

De nummers zijn van de hand oude vertrouwde schrijvers zoals , Alje van Bolhuis, Alex Vissering, Tony Neef en Jan Henk de Groot. Daarnaast schreven Fries Wolma, Rick Lammers, Arjan van der Linde en Bert Hadders nummers. Erwin de Vries en Edwin Jongedijk, die beide nog nooit iets voor een ander hadden geschreven, leverden respectievelijk één en twee nummers aan. Alje van Bolhuis vertaalde een tekst van Niels Lingbeek voor een powerballad, een duet samen met Bart Schwertmann. Ze leverden allemaal, zonder aarzelen, schitterend maatwerk met voor Wia soms zéér persoonlijke teksten.

Alle arrangementen en de productie zijn van de hand van Mark Pepping die voor Wia een moderne maar uiterst herkenbare sound creëerde. Ook dat biedt perspectief voor vruchtbare samenwerking in de toekomst. Kortom: een nieuwe start, we zijn begonnen, wie binnen… Lös!

Back to top button