Wia Buze als special guest bij laatste concert in concertreeks ‘t Schip

Appingedam – Organist Vincent Hensen-Oosterdijk en shantygroep Armstrong’s Patent bundelen voor de laatste keer hun krachten in een bijzondere reeks concerten in zes Groninger kerken.

De samenwerking begon in 2019, toen Vincent en het shantykoor optraden in de Nicolaikerk in Appingedam tijdens het internationale shanty- en folkfestival Bie Daip. Het enthousiasme van zowel de uitvoerenden als het publiek smaakte naar meer.

Het samenspel van shanty’s en orgelmuziek op de unieke Groningse kerkorgels is een bijzondere ervaring. Shanty’s roepen associaties op van de ruige zee, drank en avontuur, terwijl kerkorgelmuziek vaak wordt geassocieerd met zondagse kleren en pepermuntjes op harde kerkbanken.

De concertserie, getiteld “t Schip in”, verwijst naar zowel de schepen waarop de shanty’s werden gezongen als naar het deel van de kerk dat het ‘schip’ wordt genoemd. Het zesde en laatste concert vindt plaats op 21 april om 14:30 uur in de Nicolaïkerk in Appingedam. Voor deze speciale laatste editie is Wia Buze uitgenodigd als speciale gast.

Wia Buze, geboren en getogen in het vissersdorpje Termunterzijl, wist al op jonge leeftijd dat ze zangeres wilde worden. Sinds ze op 15-jarige leeftijd deelnam aan een voorronde van de Soundmixshow, heeft ze vele talentenjachten gewonnen en heeft ze talloze prijzen in de wacht gesleept, waaronder de Jordaantrofee (1991) en het Nederlands Songfestival (1995).

In 1988 begon Wia met het zingen in haar moedertaal, het Gronings, en sindsdien is ze een onmisbaar figuur in de wereld van de streektaalmuziek.

Tickets voor het concert zijn nu online verkrijgbaar voor €10 via de volgende link: https://www.ticketkantoor.nl/events/biedaip

Reserveringen kunnen ook worden gemaakt via ap@ziggo.nl.

Tickets zijn ook verkrijgbaar aan de deur op 21 april, maar wees er snel bij want vol = vol. Voorkom teleurstelling en reserveer op tijd.

Back to top button