WEvent bij Kindcentrum WIJland in Middelstum een succes

Middelstum – Vandaag vond de eerste editie plaats van het WEvent bij Kindcentrum WIJland in Middelstum. Tijdens WEvent konden jong en oud tegen een kleine vergoeding workshops volgen. Zo waren er workshops fotografie, schilderen en djembé. Naast de workshops stond er een springkussen, en kon men lasergamen, Ook kon je terecht in het restaurant van de kinderen, hier waren heel veel lekkere hapjes te krijgen. Wethouder Jan Menninga en Schooldirecteur Els Stoepker openden de markt door een zet met te toen op het schaakbord.

Samenwerken en ondernemerschap
Door het organiseren van een event binnen het Kindcentrum WIJland leren kinderen onder andere samenwerken, omgaan met geld, presenteren, keuzes maken en initiatief nemen. Het bevordert het verantwoordelijkheidsgevoel, kinderen doen financiële kennis op, ze brengen theorie in praktijk en ervaren wat ondernemerschap inhoudt. Door de organisatie breder te trekken, komen de kinderen in aanraking met het Voortgezet Onderwijs en het bedrijfsleven. Op deze wijze wordt hun horizon verbreed.

Opbrengsten voor school in Senegal
De opbrengst van WEvent gaat naar de verdere bouw van de Anna Hinkema school in Kafountine (Senegal). In 2019 is het oude meubilair van De Wilster aan de school in Kafountine geschonken. Twee leerkrachten zijn er in dat jaar op bezoek geweest en dit jaar is de directrice afgereisd naar Senegal. Zij vertelden het verhaal van de kinderen die niet naar school gaan, omdat ouders het niet kunnen betalen.

Het mag duidelijk zijn dat onderwijs daar heel anders (ver)loopt en om daar verbetering in te brengen en om bij te dragen aan beter onderwijs, is het idee opgevat om tenminste één kind, Edwige Viviane Sagna, de mogelijkheid te bieden om naar school te gaan. Het geld dat overblijft gaat naar de school in Kafountine voor bouw- en schoolmaterialen.

Back to top button