Plannen om van dierenweide in Uithuizen kinderboerderij te maken

Uithuizen – Bezoekers van de dierenweide in Uithuizen zijn de afgelopen jaren waarschijnlijk al meermaals begroet door de vrolijke, kwispelende herten en geiten die daar rondlopen. Tegelijkertijd viel het de bewoners op dat het hertenkamp wat meer aandacht nodig had.

Een uitgebreid onderzoek via de website uithuizen-online.nl en facebook heeft de behoefte voor een kinderboerderij in Uithuizen bevestigd en heeft de initiatiefnemers voldoende motivatie gegeven om een plan voor een kinderboerderij uit te gaan werken.

Uit de reacties van de bewoners valt op te maken dat een bezoek aan een kinderboerderij bij veel kinderen én ouders dat er behoeft is voor de kinderen om de dieren te kunnen aaien en knuffelen en ondertussen leren ze er vaak ook nog wat over dieren en de natuur. Daarnaast hebben kinderboerderijen een belangrijke educatieve functie. Kinderen maken kennis met dieren en komen zo meer over hen te weten.

De Vereniging Kinderkinderboerderij De Moeshorn is in oprichting en bestaat uit een kleine groep initiatiefnemers die zich ten doel heeft gesteld om een kinderboerderij mogelijk te maken. De vereniging wil in aanleg een kleinschalige, natuurlijk ingerichte en duurzame kinderboerderij opzetten en gaat daarbij uit van het uitbreiden van het  bestaande hertenkamp in Uithuizen.

Kinderboerderij De Moeshorn zal functioneren als centrale ontmoetingsplek voor ouders met kinderen en ouderen in de wijk maar ook voor de vrijwilligers onderling. Ten aanzien van de dierenpopulatie denken wij aan een zo’n breed mogelijke samenstelling zoals huisdieren met hoog knuffelgehalte en andere boerderijdieren waaronder geiten, zwijntjes en diverse soorten pluimvee maar ook herten.

De kinderboerderij wil aandacht besteden aan educatie gericht op dieren, natuur, milieu en duurzaamheid, in samenwerking met andere actieve instellingen in Het Hogeland en omgeving. Veel educatieve activiteiten kunnen op scholen worden uitgevoerd, maar nog leuker kan het zijn om de activiteiten op de kinderboerderij te ontplooien.

Om dit initiatief mogelijk te maken roepen ze de inwoners en bedrijven in Uithuizen op om het plan te ondersteunen. Dat kan door middel van ondersteuning in natura, financiële ondersteuning maar ook de verzorging van de dieren, het onderhoud van het hertenkamp en de toekomstige kinderboerderij.  Kijk op onze website voor verdere informatie en om je steun te betuigen aan dit initiatief. www.uithuizen-online.nl

Back to top button