fbpx
4.8 C
Delfzijl
maandag 16 december 2019
Home Algemeen Wethouder Usmany wordt beschermvrouwe DSHO

Wethouder Usmany wordt beschermvrouwe DSHO

Appingedam – Wethouder Annalies Usmany-Dallinga wordt beschermvrouwe  van het Damster Stedelijk Harmonie Orkest, DSHO. Dat is bekendgemaakt  aan de vooravond van het concert van DSHO met zangeres Do op zaterdag 6 juli. Het concert ‘A Saturday in the park with Do’ vindt plaats in het park achter de Nicolaïkerk in Appingedam.

De muziekvereniging is opgericht op 11 januari 1890 en is daarmee één van de oudste muziekverenigingen in de provincie Groningen. Zij begon als het Damster Fanfare Corps en had ook de bezetting volgens het fanfare-model. Pas na 1900 vond een omzetting plaats naar het Damster Harmonie Orkest. Na de Tweede Wereldoorlog kreeg de vereniging van het stadsbestuur het predikaat ‘Stedelijk’.

Eer
Wethouder Annalies Usmany- Dallinga vindt de aanstelling als beschermvrouwe een grote eer: “Ik ben er  trots op dat ik ben gevraagd om deze rol te vervullen voor het orkest dat al zo lang bestaat en een belangrijke rol vervult binnen het cultureel-maatschappelijke leven in Appingedam en de wijde omgeving.”

Groot netwerk
Voorzitter Wim Nanninga van DSHO is blij dat de wethouder heeft ingestemd met het verzoek: “Met het aantrekken van Annalies Usmany-Dallinga als beschermvrouwe hebben we een uitstekend ambassadeur van het orkest. Ze heeft een groot netwerk en kan daarmee veel voor ons betekenen.”

Het concert van DSHO zaterdag 6 juli begint om 21.00 uur en is gratis toegankelijk. Naast Do verlenen ook Marith Visser uit Sauwerd en zanger Pieter van der Zweep uit Delfzijl hun medewerking aan het concert.

Advertenties
Advertenties