Wethouder Usmany onthuld informatiekeukens

Appingedam – Wethouder Annalies Usmany heeft vrijdag ochtend aan de Dijkstraat-Oost één van de vijf nieuwe objecten met stadsinformatie onthult.

Aanleiding voor de plaatsing van informatievoorzieningen is de wens de vindbaarheid van de Damster binnenstad te vergroten en de bezoeker van het centrum nadere informatie te verschaffen. De voorzieningen bevatten thematische informatie over onze stad en helpen de bezoeker beter de weg te vinden in het centrum. De borden zijn voorzien van een QR-code zodat bezoekers met hun telefoon meer informatie kunnen opvragen.

Aan de hand van historisch interessante informatie wordt de bezoeker verleid de stad verder te ontdekken. Ook voor de Damster worden wetenswaardigheden in een nieuw daglicht geplaatst. Daarnaast geven informatiepanelen op de objecten de plekken aan waar kunst en cultuur evenals detailhandel en horeca te vinden zijn.

Vormgeving
De vormgeving is afgeleid van een van de belangrijkste herkenningspunten van de stad, de hangende keukens. De informatiepunten zijn uitgevoerd in het materiaal cortenstaal, dat in de komende maanden zal oxideren en zo haar kenmerkende roestbruine uitstraling krijgt. Voor de nieuwe bezoeker springen ze direct in het oog; daarnaast beogen objecten en de informatie de inwoners van Appingedam aan te spreken op hun trots voor de stad.

Locaties
Het te onthullen object staat bij een van de entreepunten van de binnenstad, het parkeerterrein Ossedrift. De overige objecten staan op het Cleveringaplein, Overdiep, Paardewasch en Kattendiep-West. Na voltooiing van het nieuwe plein voor het station zal daar een zesde informatieobject worden geplaatst.

[gallery_bank type=”images” format=”thumbnail” title=”false” desc=”false” responsive=”true” display=”all” sort_by=”sort_order” special_effect=”none” animation_effect=”bounce” album_title=”false” album_id=”443″]
Back to top button