2 C
Delfzijl
25 januari 2021 20:58

Wethouder Rijzebol: ‘Geen Lidl of Aldi op steenfabriek terrein in Delfzijl’

Delfzijl – Wethouder IJzebrand Rijzebol van Delfzijl heeft in het programma lunchradio op HavenstadFM laten weten dat er geen vestiging van de Aldi of Lidl komt op het steenfabriek terrein aan de Weg naar den Dam. Enkele weken terug kwam er een aanvraag van de Lidl binnen bij de gemeente voor het slopen van de steenfabriek en het bouwen van een nieuwe winkel op het terrein. De Lidl moet verhuizen in verband met de sloop van de Vennenflat.

Afgelopen week deed ook winkelketen Aldi een aanvraag om zich te vestigen op het terrein.
De gemeente is momenteel bezig om een lijst op te stellen met karakteristieke panden in de gemeente, ook de steenfabriek zou op die lijst komen. Daardoor is sloop van de steenfabriek geen optie.

Het bestemmingsplan voor het vestigen van winkels op deze locatie is onduidelijk, de gemeenteraad wil dan ook zo snel mogelijk duidelijkheid over wat is toegestaan. Ook laat de wethouder weten dat de gemeente zich erop richt om zoveel mogelijk winkels in het kernwinkelgebied te vestigen en wil daarom niet meewerken aan dit plan.

De Lidl heeft de aanvraag om zich te vestigen op het terrein inmiddels ingetrokken. De aanvraag van de Aldi ligt nog op tafel, maar wordt naar alle waarschijnlijkheid afgewezen.

Volg ons op

10,802FansLike
1,424VolgersVolg
5,233VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer

Populaire berichten