Wethouder Menninga maakt kennis met Sportteam Delfzijl

Delfzijl – Sinds 2015 is Sportteam Delfzijl, bestaande uit sportcoaches van Huis voor de Sport Groningen, actief op verschillende basisscholen in de gemeente. Met ingang van het schooljaar 2019-2019 is het team met drie nieuwe leden uitgebreid naar acht sportcoaches. Een mooie gelegenheid voor wethouder Menninga (gemeente Delfzijl) om nader kennis te maken.

Vakonderwijs op alle basisscholen

Vorige week lichtten de sportcoaches van Sportteam Delfzijl hun werkzaamheden toe tijdens een gesprek met de Wethouder. Zo verzorgen de sportcoaches lessen bewegingsonderwijs, clinics onder en na schooltijd in samenwerking met lokale verenigingen, het Nijntje beweegdiploma en naschoolse sport- en beweegactiviteiten. Met behulp van de buurtsportcoach regeling, mogelijk gemaakt door de onderwijsbureaus Marenland en Noordkwartier en de gemeente Delfzijl, is het inmiddels gelukt om op alle scholen in de gemeente minimaal één uur vakbewegingsonderwijs door een sportcoach te realiseren.

Verankering

Naast de dagelijkse werkzaamheden werd er ook gesproken over het verankeren van de ingezette koers in samenwerking met beide onderwijsbureaus. Wethouder Menninga  pleit hierbij voor een verlenging van de buurtsportcoach regeling voor de komende jaren.

Back to top button