Wethouder Jan Menninga geeft startschot voor aanleg van het ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’

Woldendorp – Wethouder Jan Menninga heeft woensdagmiddag door middel van een luide knal met een carbidbus het startsein geven voor de aanleg van het ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’.

Op de voormalige wierde van Woldendorp, waar eens de gereformeerde kerk stond, wordt een multifunctioneel plein aangelegd. Het is een plein voor het hele dorp, waarbij ontmoeten, bewegen, spelen en recreëren centraal staan. Zo komen er een beweegroute voor ouderen en speelmogelijkheden voor kinderen. Veel groen en markante objecten als een stalen zitelement in de vorm van een kerktorenspits en een bijzonder vormgegeven basketbalpaal geven het plein kleur. En natuurlijk is het geheel ook een groot plein voor markten en feesten.

Het ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’ is een bijzonder initiatief van de eigen dorpsbewoners van Woldendorp. Na een voorbereidingstijd van meer dan twee jaar met plannen maken en fondsen werven wordt nu aan de uitvoering begonnen. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de maand mei afgerond, waarna een groot dorpsfeest plaats zal vinden. Bijzonder aan het ‘Nieuwe Hart van Woldendorp’ is dat het initiatief van A tot Z door de dorpsbewoners zelf is ontwikkeld en dat in de toekomst het beheer door hen zelf zal worden uitgevoerd.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2353″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button