Sloop 21 woningen laat groot ‘gat’ achter in de wijk Opwierde-Zuid in Appingedam

Dagelijkse inkopenDagelijkse inkopen

Appingedam – Aan de Beukenlaan in de wijk Opwierde-zuid in Appingedam is een groot gat ontstaan na de sloop van de eerste 21 huizen van de te slopen 233 woningen. De woningen worden gesloopt omdat ze niet aardbevingsbestendig zijn. Er komen 184 aardbevingsbestendige en duurzame gezins- en levensloopbestendige woningen terug.

Woongroep Marenland bouwt 49 woningen minder terug in de wijk. Deze 49 worden teruggebouwd buiten de wijk terug aan de Focco Ukenalaan, Patrimoniumstraat en de Opwierderweg. De eerste woningen zijn inmiddels bewoond. Het bijzondere aan deze nieuwbouw is het zogenaamde ‘bouwen voor de sloop uit’. Bewoners uit de wijk hoeven hierdoor maar één keer te verhuizen.

Gerke Brouwer, directeur-bestuurder van Woongroep Marenland, over de nieuwbouw: “We vinden het belangrijk dat onze huurders goed en veilig wonen. Met deze projecten geven we daar invulling aan en daar ben ik trots op.”

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”2352″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]

Back to top button