fbpx
10.9 C
Delfzijl
donderdag 28 mei 2020
Home Algemeen Wethouder Hans Ronde draagt stadssleutel over aan carnavalsvereniging De Blauwe Schuit

Wethouder Hans Ronde draagt stadssleutel over aan carnavalsvereniging De Blauwe Schuit

Delfzijl – Met de overhandiging van de stadssleutel draagt wethouder Hans Ronde op vrijdag 21 februari 2020 symbolisch het gezag binnen de gemeente Delfzijl over aan Prinses Maureen van carnavalsvereniging ‘De Blauwe Schuit’. Door de stadssleutel te overhandigen geeft de wethouder aan dat de carnavalsvereniging voor vier dagen de hoogste gezagdrager binnen de gemeente is. “Het bestuur over de stad dragen wij met een gerust hart over”, zegt wethouder Hans Ronde. “Dit feestelijk ritueel vieren wij al jaren met de carnavalsvereniging.”

Krabbersiel
Het overhandigen van de stadssleutel is een jaarlijks ritueel met een belangrijke symbolische betekenis. Voor vier dagen krijgt Delfzijl daardoor een nieuwe naam, namelijk: Krabbersiel. Krabbersiel is gebaseerd op een oude scheldnaam die de Damsters de inwoners van Delfzijl ooit hebben gegeven, namelijk ‘Delfsielster Krabbers’.

De symbolische macht van ‘De Blauwe Schuit’ duurt tot en met maandag 24 februari. Dan overhandigen zij de stadssleutel weer terug aan de gemeente.

Advertenties