fbpx
9.9 C
Delfzijl
dinsdag 26 mei 2020
Home Algemeen Wethouder Annalies Usmany ontmoet, tijdens NL Doet

Wethouder Annalies Usmany ontmoet, tijdens NL Doet

Appingedam – In het kader van de vrijwilligersactie NL Doet van het Oranjefonds, doet wethouder Annalies Usmany-Dallinga op vrijdag 13 maart 2020, mee met één van de vele vrijwillige activiteiten die in de gemeente Appingedam worden georganiseerd. Hoewel het Oranje Fonds heeft opgeroepen klussen uit te stellen is na overleg met de organisatie besloten om deze activiteit door te laten gaan.

Isolement
Wethouder Usmany  helpt mee met  een evenement dat  als doel heeft mensen met elkaar in contact te brengen. Het evenement wordt georganiseerd door Stichting Noaberschap in Appingedam, in samenwerking met leerlingen van het Noorderpoort College. Met behulp van gesprekken, spellen en een quiz proberen de Stichting Noaberschap en de leerlingen de sociale contacten van mensen uit te breiden. Zo kan worden voorkomen dat zij in een isolement terecht komen.

Stichting Noaberschap
Het woord noaberschap staat voor burenhulp. Burenhulp was vroeger een vanzelfsprekende hulp, in momenten van nood. Tegenwoordig is dit anders. De samenleving is meer individueel, je moet zelf hulp zoeken als je die nodig hebt. Sommige mensen hebben weinig tot geen sociale contacten en weten de weg naar professionele hulp niet te vinden. De Stichting Noaberschap is er juist voor deze mensen in Appingedam. De Stichting organiseert elke maand koffieochtenden, waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en zo hun sociale netwerk kunnen vergroten. Wethouder Usmany: “Het is zo belangrijk dat mensen een sociale omgeving hebben, dat zij er niet alleen voor staan. De Stichting Noaberschap doet geweldig werk, de vrijwilligers zorgen ervoor dat steeds minder mensen in Appingedam eenzaam zijn en in een isolement terecht komen. Ik sluit dan ook met plezier aan bij deze activiteit in het kader van NL Doet”.

NL Doet
Het Oranjefonds organiseert op 13 en 14 maart 2020 NL Doet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Samen met duizenden organisaties in het hele land, zet het Oranjefonds vrijwilligerswerk op deze manier in de spotlights. NL Doet stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken.

Advertenties