fbpx
14.4 C
Delfzijl
woensdag 27 mei 2020
Home Algemeen Oranje Fonds: ‘Stel NLdoet-activiteiten uit vanwege coronavirus

Oranje Fonds: ‘Stel NLdoet-activiteiten uit vanwege coronavirus

Nederland – Het Oranje Fonds roept organisaties die meedoen aan NLdoet op hun klussen uit te stellen. Vanwege de ontwikkelingen rondom het coronavirus vindt het fonds het niet verantwoord om de geplande activiteiten dit weekend door te laten gaan.

Voor vrijdag en zaterdag staan 8700 klussen gepland in het kader van NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. Het Oranje Fonds hoopt dat die op een later moment kunnen doorgaan. Er komt geen nieuwe landelijke datum voor deze zestiende editie van het vrijwilligersevenement.

„Met pijn in ons hart geven we dit advies. Maar er is niks belangrijker dan gezondheid”, zegt waarnemend directeur Marc van Hal.

Van Hal: “NLdoet staat voor sociale verbinding. En dat strookt niet met de oproep tot sociale onthouding. Het coronavirus heeft grote invloed op de samenleving. Mensen die al weinig sociale contacten hebben, ervaren door deze uitbraak nog meer een gevoel van eenzaamheid. Organisaties die zich inzetten voor anderen en die volledig op vrijwilligers draaien, hebben nu veel minder handen die mee kunnen helpen. We willen iedereen in Nederland dan ook oproepen tijdens deze pandemie om te zien naar mensen die hierdoor geraakt worden. En daarbij de adviezen van het RIVM te volgen. Verbinden en elkaar helpen zal iedere dag cruciaal zijn de komende maanden.”

Verzetten
Het Oranje Fonds vraagt alle deelnemers dan ook hun activiteiten op een ander moment wel door te laten gaan. “Want vrijwilligers en vrijwilligersorganisaties zijn onmisbaar in Nederland. En alle activiteiten die dit weekend uitgevoerd zouden worden, zouden een groot verschil maken voor veel mensen.” Op NLdoet.nl kunnen deelnemers lezen hoe zij hun activiteiten kunnen verzetten. Er komt vooralsnog geen nieuwe landelijke datum. Organisaties zijn vrij om dit naar eigen inzicht te bepalen.

Advertenties