Werkstraf voor door Alberto Stegeman ontmaskerde oplichter uit Delfzijl

Delfzijl – Een 30-jarige man uit Delfzijl moet voor marktplaatsoplichting, vervalsing van een document en belaging een werkstraf van 180 uur uitvoeren. De rechter legde de man als waarschuwing een voorwaardelijke gevangenisstraf van vier maanden op. De officier van justitie eiste eerder acht maanden cel, waarvan de helft voorwaardelijk.   

Elf mensen deden in de periode 2014 tot begin 2019 aangifte tegen de man. Ze kochten bij hem zilveren munten, kostbaar servies of bestek, maar kregen rommel of niets toegestuurd. Een bedrijfsfoutje, zei de verdachte twee weken geleden tegen de rechter. Maar het geld betaalde hij nimmer terug. De rechter vond dat de man zijn potentiële kopers bewust een onjuiste voorstelling van zaken gaf. Daarbij maakte de man gebruik van listige trucs of nam hij een valse naam aan. ‘Er was geen sprake van ongelukkige vergissingen’, zei de rechter.  

Alberto Stegeman
De man werd uiteindelijk in 2020 ontmaskerd door Alberto Stegeman die in zijn televisieprogramma hieraan aandacht besteedde. De Delfzijlster kreeg de straf ook voor het belagen van zijn buurvrouw en het vervalsen van een loonstrook waarmee hij hoopte een lening van 35.000 euro los te peuteren. Maar hij viel door de mand.  

Back to top button