Werkbezoek premier Mark Rutte bij chemisch technologiebedrijf Avantium en schade-expert aardbevingsschade

Farmsum – Premier Rutte was vandaag voor een werkbezoek in de regio. De Premier begon zijn bezoek in Loppersum waar hij meeliep met een schade-expert. Hij wilde met eigen ogen zien hoe de bevingsschade op wordt genomen. Ook ging hij in gesprek met de familie Steenstra-Ottens waar de schade werd opgenomen, Rutte nam alle tijd voor het gezin. Hun woning in Loppersum is nog maar zes jaar oud en heeft nu al schade opgelopen door de aardbevingen.

Na de middag vervolgde Rutte zijn werkbezoek in Delfzijl waar hij langs ging bij Groningen Seaports. Hier kreeg hij alle informatie over zaken die wél goed gaan in Noord-Groningen, zoals de ontwikkelingen op het gebied van offshore, windenergie, waterstof en de komst van nieuwe bedrijven.

Aansluitend stond een bezoek aan proeffabriek van chemisch technologiebedrijf Avantium op het Chemie Park in Delfzijl. In de proeffabriek wordt ui hout, middels de DAWN-technologie, suikers en lignine gewonnen die kunnen dienen als grondstoffen voor chemie- en fermentatieprocessen en energieopwekking. Hiermee vermindert Avantium de afhankelijkheid van aardolie en de uitstoot van CO2.

Avantium kondigde dinsdagavond de komst van een tweede proef fabriek aan op het Chemie Park in Delfzijl met een capaciteit van ongeveer 10 ton monoethyleenglycol (MEG) op plantaardige basis.

[gallery_bank source_type=”gallery” id=”1956″ layout_type=”thumbnail_layout” alignment=”left” lightbox_type=”nivo_lightbox” order_images_by=”sort_asc” sort_images_by=”sort_order” gallery_title=”hide” gallery_description=”hide” thumbnail_title=”hide” thumbnail_description=”hide” filters=”disable” lazy_load=”disable” search_box=”disable” order_by=”disable” columns=”4″ page_navigation=”disable” animation_effects=”none” special_effects=”none”][/gallery_bank]


Back to top button