Wereldmuziek en open podium op Cultuurerf Andledon

Den Andel – Aanstaande zondagmiddag (8 mei) kan op Cultuurerf Andledon aan de Kruisweg in Den Andel worden genoten van een optreden van het duo Bathoorn en Toering. Op de vrijdagavond wordt er wederom een open podium georganiseerd.

Zondagmiddag speelt het duo Bathoorn en Toering. Accordeonist en zanger J.R.Bathoorn is een veeltalige en expressieve muzikant, hij zingt over onmogelijke liefde, de drang om te dwalen, en feesten die drie dagen duren. Opzwepende dansen en melancholische ballades. Leonieke Toering is zangeres en speelt gitaar en dwarsfluit. Haar liefde voor de folk begon in Italie, en sindsdien heeft haar repertoire zich uitgebreid met muziek van Mexico tot Mongolie. Daarnaast schrijft zij eigen nummers, verrijkt met een vleugje pop. Haar stem reikt van heldere hoogtes naar het duistere laag; de bergen op, de rivieren over, en terug naar huis. Zij spelen die middag het beste van de Europese traditionele muziek. Griekse, Turkse, Jiddische, Russische en Balkanmuziek waar je bij kan drinken, dansen en treuren.

Het optreden van het duo start aanstaande zondag 8 mei om 15:00. Het Cultuurerf opent de deuren om 14:30.  Vrijdagavond is vanaf 20 uur het podium open, voor muzikanten, dichters en vertellers. Er wordt zoveel mogelijk onversterkt gespeeld. Aanmelden voor deze avond hoeft niet.

Wat: Open Podium
Waar: Cultuurerf Andledon, Kruisweg 6 Den Andel
Wanneer: 6 mei om 20:00 uur
Reserveren hoeft niet
Kaarten: geen

Wat: Concert Bathoorn en Toering
Waar: Cultuurerf Andledon, Kruisweg 6 Den Andel
Wanneer: 8 mei om 15:00 uur
Reserveren via info@andledon.nl
Kaarten: €12,50

Back to top button