23.1 C
Delfzijl
27 juli 2021 15:57

Weekendweer: rustig en stuk minder zacht

spot_img

Nederland – Ten opzichte van het lenteweer van de afgelopen dagen, maakt het weer dit weekend een flinke omslag. Met 8-11 graden wordt het duidelijk minder zacht. Bovendien kan het ’s ochtends regionaal mistig zijn en dan is het ronduit kil. Wel blijft het droog en kan vooral in de middag de zon schijnen.

Terwijl een zuidenwind de afgelopen dagen hele zachte lucht vanuit Afrika naar Nederland blies, waait er dit weekend een noordenwind. Daardoor valt de temperatuur duidelijk lager uit en wordt het ongeveer 8-11 graden. Daarmee is het overigens nog steeds te zacht voor de tijd van het jaar, want maxima van 7-8 graden zijn eind februari gebruikelijk.

Het weerbeeld laat dit weekend zonnige perioden, wolkenvelden en stapelwolken zien, waarbij we op zaterdag waarschijnlijk meer zon hebben dan op zondag. Ook verloopt het hele weekend droog. Omdat er weinig wind staat, is het in het zonnetje heel aangenaam en heerlijk weer om een wandelingetje te maken op plekken waar het niet te druk is.

Kil door mist en bewolking
De vooruitzichten van het weer dit weekend zien er dus prima uit. Toch is het niet de hele tijd zonnig en zijn er gebieden waar het een aantal uur ronduit kil is. Een keerzijde van dit rustige weer met weinig wind is namelijk dat in de nacht regionaal mist kan ontstaan. Deze mist en lage bewolking lossen ’s ochtends moeizaam op. Zaterdag is de meeste mist en bewolking waarschijnlijk voor het zuiden. Het noorden moet op zondag het langst wachten op het zonnetje.

In de gebieden waar het lange tijd grijs is, blijft de temperatuur flink achter en is het hooguit een graad of 3. Behoorlijk kil dus, zeker in vergelijking met het weer van de afgelopen dagen. De winterjas is dan ook echt wel nodig. Wanneer de zon eenmaal doorbreekt schiet de temperatuur omhoog richting 10 graden en kan de winterjas prima worden ingeruild voor een tussenjas.

Volg ons op

11,203FansLike
1,424VolgersVolg
5,264VolgersVolg
1,432AbonneesAbonneer
KlussenKlussen
Design en lifestyleDesign en lifestyle
WonenWonen
AutoAuto
DierDier
Mode 2021Mode 2021
TuinTuin

Populaire berichten