Weekendweer: droger en kouder weer op komst

Nederland – De temperatuur gaat dit weekend langzaam omlaag. Zaterdag is het 2 tot 6 graden met wat lichte (mot)regen en in het noordoosten soms natte sneeuw. Zondag wordt het 0 tot 2 graden met ook wat zon. Daarna begint een koude periode met ‘s nachts op grote schaal vorst en in de middag temperaturen rond het vriespunt. Daarbij gaat de zon flink schijnen.

Zaterdag is het grijs en ligt de temperatuur tussen 2 graden in het noordoosten en 6 graden in Zeeland. Af en toe valt er wat lichte regen of motregen en in het noordoosten is kans op een beetje natte sneeuw. Veel neerslag staat zeker niet op het programma en er zijn ook plekken waar het een tijd droog blijft. De wind is veelal matig en komt uit het noorden tot noordoosten.

De nacht naar zondag verloopt overwegend droog, maar wel bewolkt. Onder een dikke laag bewolking koelt het af naar temperaturen rond of net onder het vriespunt in het binnenland. In het westen liggen de minima enkele graden boven nul.

Kou op komst!
Zondag belooft een koude en rustige winterdag te worden. Het blijft overwegend droog, maar er is vrij veel bewolking aanwezig. Later op de dag breekt de zon af en toe door. De maxima komen uit tussen 0 graden in het oosten en noordoosten en 1 of hooguit 2 graden in het westen. Een dikke winterjas is zeker aan te raden, want de gevoelstemperatuur ligt door een matige noordoostenwind 3 tot 7 graden onder nul.

IJs op sloten en ondergelopen weilanden
Na het weekend wordt het koud winterweer. In de nachten vriest het veelal matig (kouder dan -5 graden) en ook overdag kan het kwik soms onder nul blijven steken. Er bestaat zelfs een kans dat we in de loop van de week op enkele ondergelopen weilanden kunnen schaatsen. De dagen verlopen hierbij droog met veel ruimte voor de zon.

Back to top button