fbpx
22 C
Delfzijl
maandag 13 juli 2020
Home Weer en natuur Weekend vrij koud met kans op mist

Weekend vrij koud met kans op mist

Nederland – Het zachte en kletsnatte weer is voorbij! Dit weekend blijft het overwegend droog, maar is het wel vrij koud. Zeker zondag belooft een kille dag te worden met maxima van 4-5 graden en veel bewolking. Bovendien kan het regionaal de hele ochtend en een deel van de middag mistig zijn.

Vandaag is nog niet veel te merken van koud en mistig weer. Voor de liefhebbers van regenbogen is het smullen geblazen. Er trekken namelijk enkele buien over het land, maar tussendoor schijnt de zon geregeld. Zo nat als afgelopen dagen is het zeker niet, maar wie gaat shoppen op deze Black Friday doet er goed aan een paraplu mee te nemen.

Het wordt een graad of 8 en dat is een heel normale temperatuur voor eind november. In het binnenland waait het matig en aan de kust staat een vrij krachtige tot krachtige noordwestenwind. De gevoelstemperatuur ligt rond 5 graden.

Vrij zonnige zaterdag
Wie zaterdag een buitenactiviteit heeft gepland, heeft geluk. ’s Middags schijnt de zon volop en staat er weinig wind. Met maxima van 6-8 graden is het dan heerlijk weer voor een herfstwandeling. In de kustprovincies en dan met name in het noorden is kans op een lokale bui. In het binnenland blijft het waarschijnlijk droog.

Zo zonnig als de middag verloopt, zo grijs en kil kan het regionaal zaterdagochtend zijn. In het midden en zuiden is namelijk kans op mist en vriest het aan het begin van de ochtend een paar graden. Kleed je dus lekker warm aan wanneer je op pad gaat of bijvoorbeeld langs het voetbalveld staat.

Weekend eindigt koud
In de nacht van zaterdag op zondag vriest het in een groot deel van het land. Ook in de vroege ochtend is het koud met -1 tot -3 graden. Lokaal kan het in het oosten zelfs vier graden vriezen. Regionaal zit het dan potdicht met mist en het kan lang duren voordat de mist verdwijnt. Plaatselijk wordt het zicht pas zondagmiddag beter.

Zelfs na het verdwijnen van de mist komt de zon er nauwelijks aan te pas. Er trekken veel wolkenvelden over het land en daardoor blijft het de hele dag koud. De maximumtemperatuur komt uit op slechts 3-5 graden. Waar het lange tijd mistig blijft wordt het zelfs niet warmer dan 0 tot 1 graad! Wel blijft het vrijwel overal droog. Alleen in de kustgebieden is kans op een buitje. Na het weekend loopt de temperatuur geleidelijk op naar 5-8 graden. Er blijft veel bewolking aanwezig. Pas later in de week neemt de kans op regen toe.

Advertenties